25n
25N
25N

Dues de les cartes segrestades pel franquisme arriben a la seua destinació 79 anys després

Dues de les cartes segrestades pel franquisme arriben a la seua destinació 79 anys després
15/06/2018 -

L’Ajuntament de Manises ha fet entrega al veí de Manises Don Marcelino Micó, per mitjà de la regidora de Memòria Històrica, Pilar Gómez, còpies de dues de les cartes segrestades pel franquisme.

Les cartes van formar part de l’exposició «Manises 1939: cartes robades, censurades, segrestades» que vam poder gaudir a la Casa de Cultura durant el passat mes d’abril dins de les activitats programades en les «Jornades per la Recuperació de la Memòria Històrica 2018», per les quals van passar centenars de persones interessades a conéixer aquesta part, fins ara silenciada, de la història de Manises. Es van dur a terme 10 visites guiades en les quals van participar quasi 300 alumnes dels tres instituts d’educació secundària de Manises.

Les cartes van ser cedides temporalment per a l’exposició per l’Ajuntament d’Elx, en la biblioteca del qual es troben dipositats els originals, des que un veí de Manises decidira posar-les allí a resguard de la seua destrucció o desaparició.

Els documents recuperats ara per Don Marcelino són dues cartes datades a l’abril i maig de 1939, respectivament, que van ser enviades per presos dels camps de concentració d’Albatera (Alacant) i Castuera (Badajoz) amb destinació a Manises. Les cartes, sense cap contingut polític, van anar inexplicablement segrestades i no van arribar a la seua destinació fins ara, 79 anys després.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − setze =

CCCC
torrent