25n
25N
25N

Zaplana defensa en una carta que és "innocent" i que "mai" va cobrar "cap comissió"

L’expresident assegura que la seua salut no és la major de les seues preocupacions: “Per damunt d’això està la defensa del meu honor”

Zaplana defensa en una carta que és "innocent" i que "mai" va cobrar "cap comissió"
23/12/2018 -

L’expresident de la Generalitat valenciana Eduardo Zaplana ha defensat aquest divendres en una carta que és “innocent” i que “mai” va cobrar “cap comissió”. “Mai vaig distraure una pesseta o un euro de les administracions públiques”, ha explicat.

A través d’una carta publicada per la seua dona, Rosa Barceló, i recollida per Europa Press, Zaplana ha donat les gràcies a les persones que “es pronuncien en favor” de la seua posada en llibertat al·legant motius d’humanitat per la malaltia que pateix.

“Vull començar afirmant, ‘com a obvietat’, que sóc innocent perquè no he sigut jutjat tal com reconeix el nostre ordenament jurídic, encara que no siga lliure per estar sotmés a presó preventiva, estant privat dels meus drets i les meues llibertats; i si m’ho permeten vull fer una altra afirmació en aquest cas subjectiva, “sóc innocent” pel convenciment absolut de no ser responsable dels fets dels quals se m’acusa”, ha sostingut Zaplana.

Així mateix, l’expresident ha afirmat que “mai” va cobrar “cap comissió per unes adjudicacions públiques”. “Mai vaig distraure una pesseta o un euro de les administracions públiques a les quals vaig servir i de la labor de les quals em sent molt orgullós”, ha afegit.

“EL MEU ESTAT DE SALUT NO ÉS LA PRINCIPAL CAUSA DE PREOCUPACIÓ”

Segons Zaplana, la malaltia que pateix “no és la principal causa de preocupació” — “sens dubte ho és per a la meua família, els meus éssers estimats i els meus metges”–, ja que per damunt d’això “està la defensa” del seu honor i el seu nom. “I el record que del meu nom quede a les meues filles i néts”, ha explicat.

El que fora president de la Generalitat valenciana va ser ingressat dimarts passat a l’Hospital la Fe de València –on va ser traslladat des de la presó de Picassent– per a ser sotmés a una revisió mèdica rutinària. Va ser en aqueix moment quan un metge va detectar un empitjorament en el seu estat.

“Els motius que em mantenen a la presó ja més de set mesos són la meua capacitat per a destruir proves i el risc de fugida. El mateix resultat es podria haver aconseguit si, en lloc de la presó provisional s’haguera acordat l’arrest domiciliari que, a més, haguera ajudat la meua salut”, ha lamentat Zaplana.

En la carta, l’expresident es qüestiona “quants anys fa falta per a instruir un assumpte contra una persona”. “Es va iniciar l’any 2015 i estem entrant en 2019. Quant temps he d’estar a la presó per a no destruir proves?”, ha preguntat.

“NO HE TINGUT LA SORT D’ALTRES PERSONES”

Zaplana creu no haver “tingut la sort d’altres persones, també de notorietat pública o major, que acusats de delictes similars o de major gravetat” que els seus “es poden defensar sense limitació de drets i llibertats des de les seues cases”.

“Jure que no sent enveja per ells, sinó que sincerament m’alegre. Com m’alegraria de tot cor que posaren en llibertat a les dues persones (amics meus) que van ingressar a la presó amb mi pel convenciment intern que el seu càstig té molt a veure amb la seua amistat amb mi i ser jo qui sóc”, ha assenyalat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 6 =

CCCC
torrent