25n
25N
25N

La 'carta dels Reis Mags' de Ximo Puig a Sánchez

La Generalitat Valenciana vol traslladar les seues prioritats al nou Govern de Pedro Sánchez

La 'carta dels Reis Mags' de Ximo Puig a Sánchez
05/06/2018 -

L’entrada de Pedro Sánchez en el Govern d’Espanya ha obert un nou horitzó de possibilitats per als governs autonòmics, especialment per a aquells que pitjor relacions institucionals mantenien amb l’Executiu de Mariano Rajoy. En aqueix grup entra el Consell de la Generalitat Valenciana, liderat per Ximo Puig i Mónica Oltra, que han vist en el triomf de la moció de censura una oportunitat perfecta per a recordar-li al nou president quins són les prioritats del nostre territori, a manera de‘ carta dels Reis Mags‘.

Tal com va explicar ahir Ximo Puig, en la reunió setmanal del Consell del passat divendres va demanar als diferents consellers que establiren un “mapa de prioritats” per a traslladar-li-ho a Sánchez. En el Govern valencià volen tenir clar el futur a curt, mitjà i llarg termini. “S’ha de passar de les paraules als fets i, sent conscients de la situació que existeix, amb un pressupost que probablement s’aprovarà amb uns condicionants, en aqueix marc tenim possibilitats d’anar avançant, sobretot en qüestions que tenen a veure amb la planificació”, va dir el president.

En aqueix sentit, ja ha fixat alguns deures per a quan es forme el nou Govern central. En primer lloc, que retire el recurs d’inconstitucionalitat contra la Llei de Funció Social de la Vivenda que va interposar el Govern de Mariano Rajoy al febrer de l’any passat. Puig va asseverar sobre aquest tema que “no tenia cap sentit posar traves a una llei que facilita que les persones tinguen el dret constitucional a l’habitatge”. Una altra de les peticions de Ximo Puig és que el Govern avance cap a la gratuïtat de l’AP-7.

corts puig oltra monton

Ximo Puig, Mónica Oltra i Carmen Montón en les Corts | P.PLAZA

Ximo Puig va voler apuntar que el Govern valencià mantindrà el seu esperit de” lleialtat reivindicativa“, i va destacar la voluntat de treballar conjuntament amb el Govern central per a resoldre els problemes dels ciutadans. També es va lamentar que només en l’última etapa amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, hi haguera hagut una certa relació “positiva” i que açò mai s’haja “concretat en qüestions objectivament perceptibles per a la ciutadania”.

Sobre el finançament va aclarir que “la reivindicació de la Comunitat Valenciana és exactament igual hui, ahir que despús-demà”. Encara que va admetre un canvi en l’atmosfera amb l’entrada de Sánchez, va cridar al fet que la complexitat del moment que viu Espanya no servisca de “cortina de fum per a no anar al fons de la qüestió”.

Compromís demana que el Govern complisca amb la dependència

Mónica Oltra també va posar els seus deures al nou Executiu. La vicepresidenta i consellera d’Igualtat va apuntar diumenge passat que les polítiques socials “han de ser una prioritat” i una de les principals mesures passa per millorar les ajudes a la dependència. “El Govern hauria de posar la meitat dels fons per llei”, va explicar, per a postil·lar que en comunitats com la nostra, “solament aporta el 12 per cent”, i la resta ho ha de cobrir la Generalitat. Precisament, ahir mateix es va reunir la comissió de coordinació institucional de Compromís per a decidir els seus “condicionants” a Sánchez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 2 =

CCCC
torrent