caixa popular

El Consell Territorial de Participació aprova la nova Carta de Participació Ciutadana

El Consell Territorial de Participació aprova la nova Carta de Participació Ciutadana
26/05/2017 -

La regidoria de Participació Ciutadana de Paterna, dirigida per Neus Herrero, va reprendre des de la signatura de l’acord del Batà, la modificació i ampliació de la carta de participació ciutadana per a, entre altres coses, reglar els pressupostos participatius. La carta actual va ser aprovada l’any 2001 amb el suport de tots els grups polítics amb representació municipal. L’ampliació i modificació ve motivada per les reivindicacions veïnals d’anar avançant en la millora del text i aprofundir en l’empoderament de la ciutadania.

La nova carta de Participació Ciutadana, ha estat elaborada per la Mesa designada pel Consell Territorial de Participació, formada per representants veïnals, representants de les formacions polítiques i tècnics de l’àrea de Participació Ciutadana. La titular de Participació, Neus Herrero, destaca el fet que en la modificació de la Carta hagen participat les Juntes de Barri, les Associacions, els consells i la ciutadania en general aportant les seues esmenes al document.

Amb aquesta modificació, tant la responsable de Participació Ciutadana com els i les representants veïnals, pretenen consolidar els Pressupostos Participatius integrant-los en la Carta de Participació Ciutadana, per corresponsabilitzar a la ciutadania en la gestió municipal. El Pressupost Participatiu de Paterna és una aposta innovadora, de cogestió pública ciutadana, per a la planificació comunitària de part dels recursos públics municipals i per això està contemplat i regulat a la nova Carta de Participació Ciutadana.

Altra de les novetats de la Carta, és el compromís de tendir a la paritat en els càrrecs del màxim òrgan de participació ciutadana i l’ús, al text, de llenguatge inclusiu. A aquest respecte, la regidora s’ha manifestat molt contenta pel pas donat per partits polítics i associacions aprofundint en l’empoderament de la ciutadania. La Carta atorga, també, al Consell Territorial la prerrogativa de fiscalització dels processos participatius per tal de garantir l’acompliment de les propostes aprovades pels veïns i veïnes.

Per a Neus Herrero, regidora de participació ciutadana: “Des de la regidoria volem adaptar la Participació Ciutadana a Paterna als nous temps i consolidar la dinàmica de fer Pressupostos Participatius on la ciutadania prioritze i valore en què s’han d’invertir els seus diners. També volem impulsar estratègies de comunicació que facen arribar la informació a les entitats veïnals i associacions per treballar amb elles braç a braç per tal de continuar aprofundint en l’empoderament del veïnat tan demandat per la ciutadania”.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − un =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris