caixa popular

Més detalls sobre el carril bus-bici compartit de les grans vies

Grezzi assegura que tindran una separació clara perquè tots tinguen el seu espai

Més detalls sobre el carril bus-bici compartit de les grans vies
23/04/2018 -

Fa una setmana, València Extra anunciava que, enguany, València comptarà amb el primer carril bici compartit per autobusos i bicicletes. Així, i amb l’objectiu de seguir engegant les peticions veïnals que més suport van rebre en els pressupostos participatius de 2018, aquesta iniciativa es desenvoluparà en les grans vies Ferran el Catòlic i Ramón i Cajal, en ser una de les zones de la ciutat on més tràfic es concentra. D’aquesta manera, el carril bus-bici compartit s’ha alçat com una de les millors opcions per a garantir la seguretat del ciclista, i no entorpir la circulació amb la pèrdua d’un carril.

Davant els dubtes que ha generat aquesta proposta, que ja s’ha implantat en diferents ciutats europees, el Regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha assegurat que es durà a terme una separació clara per a la circulació de bicicletes, autobusos i taxis, encara que serà segregat. ‘El carril bus-taxi tindrà un espai definit separat del carril bici. Farem una banda lateral, encara que s’està acabant de definir l’amplària. Per descomptat, cadascun ha de tenir el seu espai. Si un carril bus no té l’amplària suficient, no serveix, i nosaltres volem que servisca i treballarem en eixes coordenades’.

El que sí que han anunciat és que aquest nou carril compartit serà unidireccional, és a dir, que el carril de la dreta estarà reservat perquè les bicis es desplacen des de Plaça Espanya fins a Nuevo Centro, mentre que en el carril de l’esquerra es realitzarà el trajecte invers, cap al centre de València. A més, també es duran a terme actuacions de senyalització específica per a poder connectar aquest nou carril amb el carril bici que existeix en Pío XII, i continuar, així, amb la creació del gran anell ciclista.

Acabar amb la inseguretat dels ciclistes en aquest tram, sense generar problemes en la circulació dels vehicles és la finalitat principal de la creació del primer carril bus-bici compartit. Grezzi assegura que ‘no estem inventant res nou’, però la veritat és que aquesta proposta ha causat un gran interés entre la ciutadania.

Etiquetes


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 1 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris