25n
25N
25N

Carril bus-bici compartit per a la Gran via Ferran el Catòlic

Es delimitarà l’espai perquè el carril bici no envaïsca l’espai destinat a l’autobús

Carril bus-bici compartit per a la Gran via Ferran el Catòlic
09/07/2019 -

De la mateixa manera que es va projectar per al carril bici de la Gran Via Ramón y Cajal, el carril bus-bici compartit també es traslladarà a la Gran Via Ferran el Catòlic. No obstant això, no significa que tots dos mitjans de transport compartiran el mateix carril, sinó que tant els autobusos com les bicicletes i altres vehicles de mobilitat personal, en un mateix espai, comptaran amb carrils diferenciats que estaran segregats de la resta de la circulació.

D’aquesta manera, el carril bici de Ferran el Catòlic anirà per la calçada, molt pegat a la vorera, i just al costat del carril bus, però sense envair-lo. Així, es destinarà al voltant d’1,20 metres d’ample per al carril bici i 3,15 metres d’ample, aproximadament, per al carril EMT-Taxi. A més, com ja s’ha anunciat, el carril bici, en cada costat, serà unidireccional per sentit de circulació.

Una solució perquè els vehicles més sostenibles es desplacen per una de les artèries principals de la ciutat, garantint la seguretat dels usuaris i sense dificultar la circulació de la resta de vehicles, ja que no serà necessari la pèrdua d’un carril. Una proposta que ja s’ha dut a terme en altres ciutats europees i que, com en el seu moment explicava el regidor Giuseppe Grezzi, “es realitzarà una separació clara per a la circulació de bicicletes i d’autobusos i taxi”, respectant sempre “l’amplària suficient perquè funcione correctament”.

València en Bici ja avançaven, a través del seu compte de Twitter, que aquesta infraestructura “estarà funcionant abans de 2020“. I és que és una prioritat treballar en la seguretat dels ciclistes en aquest tram del centre de la ciutat. Sens dubte, una iniciativa que, encara que ja està funcionant en altres punts d’Europa, la veritat és que sí que ha generat curiositat entre la ciutadania.

https://twitter.com/i/status/1146730071425716224

El carril bus-bici compartit de la Gran Via Ferran el Catòlic s’unirà també amb el de Ramón y Cajal per a continuar donant continuïtat a l’anell ciclista que ha contribuït al fet que el nombre d’usuaris que opten per mitjans de transport més sostenible continue augmentant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =