Una via ciclista de més de 75 km que unirà l'Horta Nord

10 municipis de l’Horta Nord es connectaran entre si amb una xarxa de vies per a ciclistes i vianants

Una via ciclista de més de 75 km que unirà l'Horta Nord
15/10/2018 -

L’àrea de Medi ambient de la Diputació de València s’ha proposat impulsar un projecte ambiciós, i necessari, que no solament contribuirà a la pacificació de l’Horta Nord, sinó també a la millora de la mobilitat sostenible. El projecte ‘Per l’Horta Nord amb bici 10.0’ connectarà a 10 municipis de la comarca, a través d’una xarxa de vies per a ciclistes i vianants de més de 75 quilòmetres. Així, els municipis que gaudiran d’aquest gran anell metropolità seran Albalat dels Sorells, Meliana, Foios, Albuixec, Emperador, Massalfassar, Museros, Massamagrell, La Pobla de Farnals i Rafelbunyol.

En aquest sentit, el diputat de Medi ambient, Josep Bort, ha expressat que “aquesta xarxa de vies ciclistes i per a vianants està pensada de manera global, en la comarca, però actua de manera local per a millorar la relació dels veïns i veïnes amb el territori, com la seua qualitat de vida. Hi ha infraestructures, com la carretera V-21 o les vies del tren, que parteixen totalment la comarca i que tallen les connexions naturals dels municipis amb la mar i entre ells mateixos. Així, amb aquest projecte, s’obri una nova forma d’articular el nostre territori i de fer valdre els seus recursos naturals i patrimonials”.

Es convertiran els 35 quilòmetres de carrils bici que hi ha actualment en més de 75 quilòmetres

‘Per l’Horta Nord amb bici’, amb una inversió de 4,5 milions d’euros, contempla convertir els 35 quilòmetres de carrils bici que hi ha actualment en més de 75 quilòmetres, connectant els pobles entre si i els recursos naturals i patrimonials de l’entorn. Una solució que, a més, servirà per a unir els carrils bici inconnexos que existeixen.

En aquest sentit, la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, explicava que “durant els últims anys, hem sigut testimonis de com es construïen carrils bici de manera descoordinada i, fins i tot, incompleta. Hui l’Horta Nord es troba en un punt de partida immillorable per a cosir una vertadera xarxa no motoritzada, que no estarà basada en grans obres, sinó en infraestructures ja existents, en xicotetes actuacions per a unir carrils bici, camins rurals i vies verdes amb una senyalització i filosofia comuna”.

Aquest projecte, conseqüència de la mobilització ciutadana, té el seu origen en la campanya ‘A la mar amb bici’ que, a través de les seues bicifestacions, ha defensat la recuperació de la connexió de les localitats de la comarca amb el litoral. El projecte posterior, ‘Camins a la mar’, va arreplegar aquestes demandes en una iniciativa que convertirà aquesta reivindicació en una realitat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + 8 =

sagunt a escena 2019
turismo salou