Els equips de la Diputació de Castelló es mantenen actius per a "retornar les carreteres a la normalitat"

Els equips de la Diputació de Castelló es mantenen actius per a "retornar les carreteres a la normalitat"
21/10/2018 -

Els equips de treball de la Diputació de Castelló es mantenen operatius durant aquest cap de setmana per a “retornar totes les carreteres de la província a la normalitat” després dels desperfectes ocasionats per les intenses pluges després del període de gota freda patit aquesta setmana.

Així, segons ha explicat la institució provincial en un comunicat, els operaris dels serveis de Cooperació de la Diputació ja han treballat en més de mig centenar de trams de carreteres de tota la província perquè puguen estar oberts, ha informat la corporació en un comunicat.

Aquest dissabte es van revisar fins a 52 punts en carreteres de tota la província, alguns dels quals han estat tallats puntualment. El treball de la Diputació consisteix en la revisió de totes les carreteres en les quals s’han detectat desperfectes, eliminar els obstacles que dificulten la circulació, senyalitzar els punts perillosos i llevar els talls de calçada a mesura que s’han anat advertint.

Per a l’atenció i recuperació de les carreteres s’han mobilitzat 11 equips formats per un cap d’equip, tres operaris i una furgoneta; així mateix han sigut necessàries set retroexcavadores per a apartar els despreniments més importants i set camions per al repartiment de tanques per a tallar carreteres inundades.

En quatre d’aquestes carreteres ha sigut necessari la seua cort per inundació a causa de desbordaments de barrancs. Es tracta de la CV-137 de Càlig – Sant Jordi, en la rambla a l’eixida de Càlig; en la CV-176 d’Accés a Cedramán, al seu pas pel riu Villahermosa; en la CV-213 de Navaixes a Algimia, en el tram de Matet a Algímia d’Almonesir; i en la CV-1486 de Pista d’Orpesa a Cabanes, en les seues creus amb les rambles.

Tant aquest diumenge com en els pròxims dies, la Diputació ha assegurat que continuarà el seu recorregut per les carreteres per a retirar els despreniments i obstacles que dificulten la circulació.

ACTUACIÓ DELS BOMBERS DEL CONSORCI PROVINCIAL

En tot el temporal, els bombers del Consorci Provincial de la Diputació de Castelló han realitzat uns 300 serveis, i han rescatat a 71 persones dels seus vehicles quan quedaven atrapades en l’aigua. Tots van ser en vies urbanes o carreteres excepte un a Cabanes que va quedar atrapat en un barranc que finalment va arrossegar el seu vehicle encara que l’únic ocupant va poder eixir per si mateix resultant il·lés.

Per a atendre les emergències sorgides d’aquest episodi de gota freda, el departament de Bombers de la Diputació té operatius els quatre parcs professionals situats a Benicarló, Orpesa, Nules i Sogorb i els cinc parcs de bombers voluntaris d’Onda, Llucena, Benassal, Morella i Atzeneta del Maestrat.

Han sigut un total de 26 camions autobombes recolzats per 52 equips de buidatge dividits en deu electrobombes, 34 motobombes i vuit turbobombes. Entre les electrobombes es compta amb dues bombes de buidatge d’aigua de gran cabal i 1 especial para acovardisca de sòlids i fangs.

D’altra banda també s’ha comptat amb altres 15 camions autobomba, corresponents a les Unitats de Bombers Forestals de la Generalitat assignades al Consorci de la Diputació de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + setze =

sagunt a escena 2019
turismo salou