25n
25N
25N

Bioparc organitza una nova carrera solidària que conjuga natura i acció social

E.P.

Bioparc organitza una nova carrera solidària que conjuga natura i acció social
23/10/2019 -

Bioparc ha organitzat per al pròxim 24 de novembre una nova carrera solidària dirigida a famílies –xiquets i majors– que discorrerà per trams de naturalesa urbana i per l’interior del parc d’animals, segons ha informat l’entitat en un comunicat.

Es tracta de la setena Carrera en Ramat que destinarà els seus beneficis, a través de la Fundació Bioparc, al projecte ‘AcogeUnPajarito’, que conjuga la conservació de la naturalesa i l’acció social.

Aquesta carrera integra el benefici de l’esport amb la diversió de fer-lo en grup. Es tracta d’una prova lúdic-recreativa dirigida a les famílies i grups de tres a cinc persones amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar sobre un estil de vida saludable i la necessitat de conservar i protegir la naturalesa.

La Carrera en Ramat està dissenyada especialment per a incitar a la participació de públics diversos, amb un recorregut de cinc quilòmetres i una altra opció de dos quilòmetres, pensada per a les capacitats dels més xicotets.

L’eixida i arribada se situen a l’entorn de Bioparc i el recorregut discorre per trams de naturalesa urbana i l’interior del parc d’animals. L’objectiu per als corredors, més que guanyar, és compartir moments d’exercici amb el seu “ramat”, bé siga la seua família o grup d’amics, i també de manera individual.

Es poden realitzar les inscripcions a aquesta prova solidària en la web de Bioparc o presencialment en la planta d’esports dels centres d’El Corte Inglés (Nou Centre, Avinguda de França i Pintor Sorolla), i tots els participants rebran una samarreta commemorativa. El termini d’inscripció finalitza el 20 de novembre.

Enguany, com l’anterior edició, els beneficis de la Carrera en Ramat es destinaran a través de la Fundació Bioparc al projecte ‘AcogeUnPajarito’. Aquesta iniciativa que consisteix en el fet que voluntaris amb diversitat funcional i sense, cuiden a cries d’ocells orfes que han caigut del niu, per a alliberar-les, ja restablides, després d’unes setmanes.

Els ocells passen prèviament pel Centre de Recuperació de Fauna ‘La Granja’ del Saler on es duu a terme una valoració veterinària abans de ser cedides als voluntaris. Es pretén visibilitzar els beneficis de les teràpies assistides amb animals dirigides cap al voluntariat social i terapèutic de persones amb diversitat funcional i en situació d’exclusió social. En aquest cas, conjuga la teràpia assistida amb animals i la conservació de la naturalesa a través de la cura d’ocells orfes, informen les mateixes fonts.

L’eixida de la prova es realitzarà a les 9 hores del diumenge 24 de novembre al parc de Capçalera, sota el pont de Bioparc, i es recorrerà l’antic llit del riu Túria fins a l’estadi d’atletisme, des d’on tornarà cap a l’interior del parc.

En del parc es passarà per l’Amfiteatre i el bulevard central, amb vista cap a Madagascar i Sabana, acabant en la plaça exterior de Bioparc València, on es trobarà l’arc de meta al costat de l’escultura de l’elefant Escipió.

Col·laboren en aquesta iniciativa Ajuntament de València; Fundació Esportiva Municipal; El Corte Inglés; Coca-Cola; Reciclamás; Folder; Trobada Urbana i VEM.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + disset =