25n
25N
25N

La Diputació i 80 municipis valencians es sumen un any més a la carrera contra el càncer

La diputada d’Esports, Isabel García, ha destacat la importància de la iniciativa RunCáncer perquè “a més de vertebrar el territori i fomentar l’esport contribueix a la investigació”

15/01/2019 -

El circuit RunCáncer–AECC arriba a la seua cinquena edició i continua creixent amb la Diputació de València com a principal institució col·laboradora. En aquesta ocasió, a la iniciativa s’han adherit un total de 80 localitats en el circuit de carreres i marxes solidàries més gran d’Europa.

En l’acte inaugural d’aquesta temporada, presidit pel president de l’Associació Espanyola Contra el Càncer València, Tomás Trénor, s’han donat cita les principals entitats col·laboradores, municipis participants, així com la diputada de Joventut, Esports i Igualtat, Isabel García. La diputada ha destacat el paper fonamental d’aquest circuit que “a més de vertebrar el territori i fomentar l’esport, ajuda en la investigació a través de les 17 beques que porta finançades des de 2015”.

García també ha destacat la importància d’aquesta iniciativa quant al foment de l’esport femení, ja que en 2018 “un 78% de dones van participar en les marxes i més de la meitat de les corredores en les carreres de Runcáncer eren dones”. Per part seua, el president de AECC, Tomás Trénor, ha destacat les fites del RunCáncer: “l’esport com a prevenció de la malaltia, el suport a la investigació i la visibilització del càncer com a problema social”, ha remarcat.

Aquesta cinquena edició arrancarà a Alberic el pròxim 10 de febrer amb una marxa, i la primera carrera tindrà lloc a Rafelbunyol el 3 de març. Dels 80 esdeveniments previstos, 18 tindran la modalitat de carrera, mentre que la resta corresponen a la modalitat de marxa, segons ha destacat Javier Llombart, de l’Associació Espanyola Contra el Càncer a València.

Gràcies a la xifra rècord de 315.000 euros recaptats en la passada edició, enguany s’han pogut becar 5 projectes d’investigació oncològica sobre càncer infantil, mama, pulmó i altres dos sobre leucèmia. Els beneficiaris han sigut Anna Adam i Ezequiel Monferrer, de la Fundació per a la Investigació de l’Hospital Clínic de València; Cristian García i Beatriz Martín, de la Fundació per a la Investigació de l’Hospital La Fe; i Andrea Moreno, de la Fundació d’Investigació de l’Hospital General Universitari de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − 7 =