25n
Orgull
Orgull

Córrer contra el càncer: 121 quilòmetres durant 24 hores

“52 històries, 52 persones que escenificaran la lluita de milers de persones afectades”

Córrer contra el càncer: 121 quilòmetres durant 24 hores
30/03/2019 -

Un total de 52 persones recorren entre aquest divendres i dissabte fins a 121 quilòmetres durant 24 hores ininterrompudes, i travessaran nou localitats entre Venta del Moro i Almussafes (València), per a visibilitzar la lluita contra el càncer i donar suport a les persones afectades per la malaltia.

El repte solidari, que compleix la seua novena edició, es va presentar aquest dimarts en la Diputació de València en un acte que ha comptat amb l’assistència del president de la institució, Toni Gaspar; el subdirector d’AECC València, Javier Llombart; el promotor de la iniciativa, José Antonio Miguel, així com alguns dels alcaldes de les localitats que travessarà el recorregut.

El Repte Solidari AECC València arranca aquest divendres 29 de març, quan els corredors prenguen l’eixida a les 18.00 hores des de Venta del Moro per a recórrer 121 quilòmetres durant 24 hores seguides, fins a arribar a la meta situada a Almussafes, segons ha informat l’entitat en un comunicat.

Els 52 corredors participants eixiran des de Venta del Moro i travessaran La Portera, Alboraig, Iàtova, Torís, Albal, Beniparrell, Silla i Almussafes portant amb si la “torxa solidària” que exemplificarà la lluita i solidaritat del repte.

Gaspar ha assegurat que la lluita contra el càncer “és una cosa transversal, un problema que està pràcticament en el cor de tots, i les institucions hem d’estar unides i donar suport a aquest tipus d’iniciatives”. “És un orgull veure a tants municipis, tantes institucions, tantes persones, unir-se per a lluitar contra la malaltia i visibilitzar eixa lluita en un repte com aquest”, ha dit.

Per part seua, el promotor ha avançat que en aquesta edició recorreran “121 quilòmetres d’autèntiques emocions”, ja que cadascun dels 52 corredors que participaran té una història. “52 històries, 52 persones que escenificaran la lluita de milers de persones afectades”, ha precisat.

Des d’AECC, Llombart ha destacat la importància de la investigació per a prevenir la malaltia. “És el que fem en el Circuit RunCáncer des de fa cinc anys, i és el que continuarem fent: donar suport tota iniciativa que uneix esport i investigació, ja que també es prevé portant una vida activa i saludable, fent esport”.

El 50% dels càncers es podien prevenir fent esport. Això també és prevenir i depén de nosaltres mateixos. Eixa rutina també ens pot salvar la vida, l’esport és vida”, ha afegit Llombart.

Així mateix, els alcaldes de Venta del Moro i Almussafes, Luis Francisco López Yeves i Toni González Rodríguez, respectivament, també ha volgut agrair la iniciativa i han apostat per donar suport des de totes les institucions “reptes com aquest que fan visible la lluita contra el càncer i, sobretot, donen suport a la investigació”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × tres =