25n
25N
25N

Foios celebra la seua 10k solidària per la investigació de la Fibrosi Quística

El pròxim diumenge 22 de desembre més de 1000 participants recorreran els carrers de Foios en la sisena edició d’aquesta carrera solidària

Foios celebra la seua 10k solidària per la investigació de la Fibrosi Quística
16/12/2019 -

Foios ja està preparant-se per a acollir la seua sisena edició de la Carrera 10K per la Fibrosi Quística el pròxim 22 de desembre a partir de les 10 del matí. Es tracta d’una carrera 100% solidària, en la qual tots els beneficis aniran íntegrament a la investigació de la Fibrosi Quística. Al costat de la Regidoria d’Esports de Foios, aquesta carrera de caràcter solidari està organitzada amb la col·laboració de l’Associació de Fibrosi Quística de la Comunitat Valenciana i el grup esportiu Gent de Foios.

La 10k donarà principi el diumenge a les 10 hores, recorrent el nucli urbà de Foios i el seu terme municipal, en una ruta circular des de la Plaça d’Espanya. No obstant això, els actes no es redueixen només a la carrera, perquè a partir de les 12 hores començaran les carreres infantils, amb participació gratuïta. Podran córrer xiquets i xiquetes des dels 4 als 15 anys, en diferents categories segons la seua edat: Querubins (de 4 i 5 anys amb un recorregut de 50 metres), Pre-Benjamins (de 6 a 7 anys i 250 metres), Benjamins (8 i 9 anys amb 450 metres), Alevins (de 10 i 11 anys amb 700m), Infantils (entre els 12 i 13 anys recorrent 1km) i Cadets (de 14 i 15 anys amb 1.200 metres).

Les inscripcions ja estan obertes en la pàgina web cronorunner.com, amb dos preus: 7 € amb samarreta i 3 € sense ella, tant per a majors o menors d’edat. També es pot aportar participant amb Dorsal 0.

més de 1200 corredors per la fibrosi quística

La carrera, que se celebra cada any des del 2013 en aquestes dates, ja s’ha convertit en una cita obligatòria per a moltes persones aficionades al running, arribant a acollir a més de mil persones cada any. Com ens ha explicat la regidora d’Esports, Mari Carmen Cabo, a València Extra, la carrera “té un acolliment impressionant”. Ha afegit que vénen entre 1200 i 1500 persones a participar cada any, una cosa digna d’admirar en una localitat de poc més de 7300 habitants.

La regidora també ha donat importància a la promoció que se li dóna cada any a la carrera, tant per part de l’Ajuntament com per al grup d’atletisme, Gent de Foios. “Es potencia molt la participació”, ens ha comentat, a més que la carrera es prepara cada any “amb molt d’amor”, i fa un bonic recorregut pel poble. La participació de Tony Gil, el speaker que any rere any ha estat present en la carrera, també és molt important, per la seua implicació i els seus ànims als corredors.

Per part seua, l’Associació de Fibrosi Quística de la Comunitat Valenciana té un paper protagonista en l’organització d’aquest esdeveniment any rere any. Hem pogut parlar amb Pedro Pérez, el seu president, per a conéixer aquesta associació que en l’any vinent complirà ja 35 anys. La seua missió se centra a ajudar a familiars i als mateixos pacients amb Fibrosi Quística a millorar la seua qualitat de vida. Treballen amb fisioterapeutes, personal psicològic i treballadors socials per a facilitar el seu dia a dia. “És una malaltia crònica i degenerativa“, ens ha explicat Pedro Pérez, per la qual cosa “l’aspecte psicològic és molt important”. Compten amb persones que ajuden els pacients a suportar millor els canvis en la seua vida, així com una assessora que els facilita la paperassa a l’hora de trobar treball o durant els estudis.

una 10k assentada en foios

L’Associació duu a terme en la Comunitat Valenciana una gran faena de divulgació, amb activitat diverses, de les quals la més assentada és la 10k de Foios. No obstant això, des de l’Associació es duen a terme altres activitats esporàdiques, com a classes de ioga o el festival de la màgia, així com esdeveniments anuals solidaris en diferents llocs de la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu d’aconseguir finançament i poder continuar amb la seua important labor. Sense aquesta recaptació, seria impossible dur a terme tot el que fan, ha explicat Pérez.

La carrera va començar com un esdeveniment conjunt amb la Federació Espanyola de Fibrosi Quística, però a partir de la quarta edició es van desmarcar, quan es van començar a organitzar altres esdeveniments per tota Espanya. Com ens ha explicat Pedro Pérez, tot va començar perquè un soci coneixia al club d’atletisme de Foios, mentre l’Ajuntament estava buscant una oportunitat d’organitzar una carrera com aquesta. Així es va plantejar la 10k de Foios i ja fa sis anys que es va celebrar la primera edició. La participació no ha fet més que créixer, i el grup format per l’Associació de FQ, Gent de Foios i l’Ajuntament formen un gran equip, treballant “amb la mateixa il·lusió que el primer dia”.

Cada any, dues persones són convidades per a apadrinar la carrera, i en aquesta edició ha sigut el torn del medallista olímpic valencià David Casinos, amb discapacitat visual; i Miguel Ángel Paredes, jove pacient amb fibrosi quística, alguna cosa que no em va impedir completar la Marató de València el passat 1 de desembre.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 6 =

art en blanc