caixa popular

La carrera 10K Fem Ciutat de València serà el 5 de març

La carrera 10K Fem Ciutat de València serà el 5 de març
16/02/2017 -

La regidora d’Esports, Maite Girau; la diputada delegada de Joventut, Esports i Igualtat, Isabel García Sánchez, i Maravillas Aparicio, representant de Nosotras Deportistas, han presentat la carrera 10K Fem que tindrà lloc el pròxim 5 de març a València. “Impulsar i fidelitzar la pràctica esportiva de les dones i que la convertisquen en un hàbit en la seua vida”, és un dels objectius d’aquesta prova, ha explicat Girau. “Des de l’Ajuntament fem una aposta molt ferma per la incorporació de dones al món de l’esport”, segons la regidora.

La carrera 10K Fem València 2017, que se celebra per tercer any consecutiu, és la primera carrera 10K de categoria femenina d’Espanya. La regidora d’Esports ha assenyalat que “és una cita important en el running femení. En aquesta edició tenim un recorregut millorat respecte a l’anterior”. El recorregut és urbà i passa per l’avinguda d’Aragó, l’avinguda del Port i l’avinguda de Balears. Tant l’eixida com l’arribada se situen al passeig de l’Albereda.

Isabel García, diputada delegada de Joventut, Esports i Igualtat, ha recordat que a la Comunitat Valenciana, “practiquen esport el 82,4% d’homes i el 17,5% de dones, la qual cosa reflecteix la bretxa de gènere en aquest aspecte. Aquesta prova tracta de reduir aquesta bretxa per a aconseguir l’anhelada igualtat”.

Per la seua banda, Maravillas Aparicio, de Nosotras Deportistas, ha explicat que “cuidem que el primer siga l’aspecte esportiu”. “Moltes dones no coneixen l’experiència de l’esport i volem que no el vegen com una cosa aliena a elles”, considera Aparicio. De moment, hi ha inscrites al voltant de 1.000 participants, xifra que es preveu que puga duplicar-se. El 40% correran per primera vegada.

Una novetat respecte a edicions anteriors és l’organització d’entrenaments per part de Nosotras Deportistas al costat dels atletes del Club Atletismo Serrano. Eixes sessions van començar el 14 de gener i són gratuïtes per a les dones que s’hagen inscrit. La finalitat és que les dones puguen superar amb garanties els 10.000 metres. D’una banda que les debutants puguen enfrontar-se sense problemes a la distància, i d’una altra banda, que les que tenen més experiència puguen millorar les seues marques personals. Maite Girau ha explicat que “hem cedit les nostres instal·lacions municipals per als grups d’entrenament i més del 40% de les dones ixen d’aquests grups. Correran aquesta distància, que és una distància important, per primera vegada”.

La carrera 10K Fem té lloc tres dies abans del Dia de la Dona i s’emmarca en els actes d’aquesta celebració. Les inscripcions es realitzen a través de la web www.carrera10kfem.com, o bé de forma presencial en els centres d’El Corte Inglés de Pintor Sorolla, avinguda de França i Nuevo Centro.

El procés d’inscripció va començar amb un preu promocional de 8 euros fins al 14 de gener, i va passar a 10 euros fins a l’1 de març. A més, les corredores que ho desitgen podran realitzar una donació econòmica d’entre un i tres euros a l’entitat solidària Viure com abans, una associació valenciana de dones afectades pel càncer de mama.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + catorze =

Paiporta
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris