25n
25N
25N

Carrasco critica que el Consell no haja preparat un pla comercial per a afrontar les conseqüències del Brexit

Carrasco critica que el Consell no haja preparat un pla comercial per a afrontar les conseqüències del Brexit
02/02/2020 -

El portaveu d’Indústria del Grup Popular en Les Corts, Felipe Carrasco, ha lamentat hui que el Govern valencià “no haja preparat un pla comercial per a afrontar les conseqüències que podrien derivar-se del Brexit”.

Carrasco ha assenyalat que el Brexit ha arribat “i res sabem d’aquell anunci d’un pla Post-Brexit de Puig. Com sempre el Govern valencià es deixa arrossegar per la inèrcia i es queda en les paraules. Ha arribat el dia i Puig no ha fet els deures ni ha posat en marxa cap mesura concreta davant l’eixida del Regne Unit de la Unió Europea”.

El diputat popular ha recordat que el mercat britànic és fonamental per a la Comunitat Valenciana. “Ningú sap el que passarà, però és fonamental tindre una estratègia i estar preparats. En els últims tres anys les exportacions valencianes han caigut un 18,2%, molt per damunt de la mitjana d’Espanya, que és del 8%, i no es pot posar en risc les exportacions valencianes al Regne Unit”, ha assenyalat.

Carrasco ha assenyalat que la Comunitat Valenciana “és la segona autonomia on més s’ha ressentit la venda de productes espanyols al Regne Unit des de l’anunci del Brexit”. En concret, segons les últimes dades oficials de l’estadística de la balança comercial, en la Comunitat Valenciana s’ha passat des de 2016 de 2.925 a 2.395 milions d’euros, per la caiguda de les vendes d’automòbils i, en menor mesura, de fusta, malgrat la pujada de les vendes de carburants.

“El Regne Unit és una mica més que el turisme britànic. De fet, la Comunitat Valenciana és l’autonomia que més exporta al Regne Unit, amb un 19%, seguida d’Andalusia (17%) i Catalunya (16%). És previsible que el sector industrial, principalment l’automòbil i el rajoler, es vegen afectats. El Consell hauria d’haver posat en marxa iniciatives concretes, un pla de contingència per a minorar els efectes negatius del Brexit, però no ha fet res”.

“Ocultar el problema no significa que no existisca. A Andalusia s’ha preparat un pla davant el Brexit amb més de 100 mesures i cadascuna d’elles amb un pressupost vinculat. Trobem a faltar una cosa similar en la Comunitat Valenciana, una planificació seriosa i avançada per a estar preparats especialment en els primers mesos post-brexit”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + nou =

escalante
Informacion coronavirus
escalante
Informacion coronavirus