25n
25N
25N

Les carpes per a agilitzar les PCR en l'àmbit educatiu realitzen prop de 3.000 PCR en 17 dies

Aquestes unitats han servit per a agilitar les proves diagnòstiques a l’estudiantat de 147 centres educatiu

Les carpes per a agilitzar les PCR en l'àmbit educatiu realitzen prop de 3.000 PCR en 17 dies
14/04/2021 -

Les carpes habilitades de manera excepcional per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a afrontar les proves diagnòstiques de Covid-19 en els centres escolars durant els pics de la pandèmia han realitzat prop de 3.000 proves PCR a escolars. Per posar un exemple, des del dia 5 de febrer a l’11 de febrer es van escometre un total de 338 proves PCR a escolars de 27 centres educatius, amb un total de 20 proves positives (6%).

L’increment de casos durant el mes de gener va obligar a habilitar un procediment d’urgència per a garantir que en l’àmbit educatiu es continuara amb la detecció ràpida de casos i brots, i així mantenir el control de la pandèmia en aquests nivells i continuar garantint l’ensenyament presencial. Aquest circuit va reforçar els habilitats específicament per a menors en els centres sanitaris.

En resposta a aquesta necessitat peremptòria, el 26 de gener es va tramitar un procediment d’urgència, en el marc de l’expedient d’emergència subscrit per la comissionada de la Presidència per a la coordinació dels subministraments de la Generalitat, enfront de la infecció de la Covid-19.

Aqueix mateix dia, ja es van prendre 191 mostres d’alumnes d’un total de 15 centres educatius d’Alcoi, així com 55 mostres de 6 centres escolars a Ibi. El resultat va ser la identificació d’un total de 14 proves positives.

Des del dia 27 de gener fins al 4 de febrer, es van prendre altres 2.192 mostres de l’alumnat de 126 centres educatius dels departaments València La Fe, València-Arnau de Vilanova-Llíria, València-Clínic-Malva-rosa, Sagunt i Elx, on es van identificar 68 mostres positives.

A més, i sempre amb l’objectiu de facilitar l’accés dels i les alumnes a les proves PCR, el 26 de gener es van obrir altres dos punts diagnòstics, un a Ibi i un altre a Alcoi, i l’endemà, al parc tecnològic de Paterna. Més tard, el dia 29 i 30 de gener i l’1 de febrer, es va instal·lar una nova carpa en la zona universitària de València, en concret en la rotonda del Mirador escaira amb l’avinguda Tarongers.

A més d’aquests punts, es van habilitar uns altres a Sagunt, Catarroja i Elx el dia 1 de febrer. Des del 2 de febrer només es va mantenir actiu el punt de Tarongers, obert en la franja horària de 9.00 a 18.00 h.

Entre el 5 de febrer i l’11 de febrer, es van realitzar un total de 388 proves PCR a escolars procedents d’un total de 27 centres educatius adscrits majoritàriament al Departament de la Fe, però també de Sagunt, Manises i l’Arnau. En aquesta ocasió, es va habilitar un lloc mòbil a Sagunt el dia 5 de febrer; i en les instal·lacions de Tarongers, el divendres 5, el dilluns 8 i el dimarts 9 de febrer.

En l’actualitat, aquest sistema extraordinari no està en ús, però sí disponible per a respondre immediatament a potencials pics d’incidència que puguen produir-se. L’objectiu és garantir sempre que totes les sol·licituds de proves PCR estiguen agençades, a molt tardar, el cinqué dia de la quarantena prescrita per Salut Pública.

El nombre de centres educatius les proves dels quals PCR s’han realitzat en les carpes escolars són: 21 del Centre de Salut Pública d’Alcoi; 14 del CSP d’Alzira (La Fe); 17 del CSP de València (Arnau); 52 del CSP de València (Clínic); 5 del CSP d’Elx (Elx); 36 del CSP de València (La Fe) i 2 del CSP de València (Sagunt).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 3 =

museo prehistoria