25n
25N
25N

Carnet Jove de l'IVAJ ha llançat #Laformula secreta per a l'educació en valors a través del joc i la lectura

Carnet Jove de l'IVAJ ha llançat #Laformula secreta per a l'educació en valors a través del joc i la lectura
11/07/2020 -

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), a través de Carnet Jove, ha llançat #LaFórmulaSecreta, una iniciativa per a l’educació en valors a través del joc i la lectura, amb la col·laboració de LEA Lectura Abierta.

#LaFórmulasecreta és una invitació al joc, al viatge lector, a l’aventura literària, una autèntica experiència col·laborativa i participativa, amb debats, jocs nombroses activitats virtuals i presencials entorn d’una obra literària, ‘El efecto Frankenstein’ de l’autora alacantina Elia Barceló, premi Edebé de Literatura Juvenil 2019.

Es tracta d’una iniciativa que incideix en l’educació en valors amb eines d’oci educatiu, a través d’una plataforma digital innovadora.

LEA Lectura Abierta ha dissenyat aquesta lectura col·laborativa lúdica i formativa que permet educar en camps com el gènere, el creixement personal, la participació o la prevenció de la violència, alhora que es fomenta la lectura, el debat i l’aprenentatge sobre altres èpoques històriques.

Entre els ingredients de #LaFórmulaSecreta es pot trobar un misteri, un monstre, una lògia secreta, una història de terror, dos viatgers en el temps, una aventura d’amor i sobretot un nou tipus de club de lectura més participatiu, més dinàmic, més interactiu.

El personal de joventut que desitge apuntar-se a aquesta experiència innovadora, ha d’estar atent a les publicacions i emplenar un formulari, des del qual, a més, podrà participar en la cocreació d’aquesta lectura oberta.

Tot això es farà a través de trobades, tallers, jocs, misteris i fins i tot un ‘escape room’ per a embarcar a les persones joves en un viatge lector autènticament transformador que actualitza i acosta a una obra clàssica i als misteris, secrets i històries que amaguen els llibres.

#LaFórmulaSecreta s’ha incorporat dins de la col·lecció de materials didàctics en el programa ‘M’importa d’Educació en Valors’, amb un dossier informatiu i una guia didàctica

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × quatre =