25n
25N
25N

«Carne Cruda» al Centre del Carme

El museu acull la gravació del programa radiofònic en directe amb motiu de la inauguració de l’exposició d’Escif

Centre del Carme Cultura Contemporània CCCC

«Carne Cruda» al Centre del Carme

El programa de ràdio Carne Cruda es gravarà en directe a la sala Ferreres del Centre del Carme Cultura Contemporània el pròxim dijous 20 de febrer a les 19 hores. Les portes s’obriran a les 18.30 hores al públic, que podrà gaudir de l’experiència tant de manera presencial com posteriorment a través del podcast. La temàtica del programa serà «Art i Guerra. Creació i destrucció d’una obra» a propòsit de la inauguració de l’exposició «Qué pasa con los insectos después de la guerra» de l’artista urbà valencià Escif, dissenyador de la falla de la plaça de l’Ajuntament d’enguany. La intervenció de Ciudad Jara, el nou projecte musical del líder i compositor de La Raíz Pablo Sánchez, arredonirà l’acte, que serà d’entrada gratuïta fins a completar aforament.

Carne Cruda és un programa radiofònic, presentat i dirigit per Javier Gallego «Crudo», que aborda des d’un punt de vista àcid i satíric qüestions, generalment, polítiques en l’àmbit de l’opinió. A més, inclou aspectes artístics, musicals, literaris i socials que donen veu a diferents figures i/o institucions culturals i que sempre compten amb un toc humorístic i innovador. En 2012, Carne Cruda va rebre el Premio Ondas al millor programa de ràdio i, en 2019, va ser premiat amb el Prisma a la millor peça radiofònica de divulgació científica pels Museos Científicos Coruñeses, així com amb el guardó en la categoria de Societat i Actualitat en la votació dels oients de la plataforma Ivoox, líder de podcast a Espanya.

No és la primera vegada que el Centre del Carme Cultura Contemporània acull la gravació d’un programa de ràdio, ja que és una dinàmica que la institució segueix de manera habitual davant presentacions d’esdeveniments importants, com és el cas de la inauguració de l’exposició «Escif. Qué pasa con los insectos después de la guerra», que tindrà lloc també el 20 de febrer, a les 20 hores. Tal com explica el centre cultural, la mostra revela, «des del romanticisme inquiet d’un jardí mecànic», el diàleg que es forma entre les pulsions de creació i les pulsions de destrucció que s’amaguen darrere de tota proposta artística. L’exposició aposta per un «concert sorollós en el centre d’un espai de silenci» que, a partir de la guerra, reflecteix la possibilitat de continuar naixent, fins i tot, després de la destrucció.

«Escif. Qué pasa con los insectos después de la guerra». Centre del Carme Cultura Contemporània CCCC

José Luis Pérez Pont, director del Centre del Carme, explica que la gravació del programa Carne Cruda amb Escif serà l’activitat que donarà el tret d’eixida a la programació del museu en relació amb les Falles. Un any més, el centre cultural col·labora amb una proposta que aposta per un «llenguatge artístic contemporani dins de l’univers creatiu faller, que té un gran impacte en l’àmbit públic». El director valora la importància d’introduir canvis en la imatge i en la representació artística de la falla de l’Ajuntament, tal com fa Escif. Després de la inauguració de la seua exposició, hi haurà una festa i actuacions en el museu per a celebrar l’inici de les activitats que faran el públic partícip de la festivitat valenciana, però des d’una perspectiva diferent, vinculada a l’espai de la creació contemporània.

Escif parlarà en Carne Cruda sobre la seua obra i, en concret, sobre la falla de la plaça de l’Ajuntament. Segons apunta la productora del programa, Paz Galiana, s’abordarà el recorregut des que un artista crea un projecte fins que aquest mor —com succeeix quan cremen les falles—. Es tracta d’una manera d’insinuar el concepte de la festa valenciana per excel·lència i d’atendre cada baula que intervé en el procés global d’una obra des del seu origen fins a la seua fi. Aquest missatge retroactiu entre la creació i la destrucció que resideix darrere de l’organització de cada exposició artística serà el leitmotiv de Carne Cruda durant la gravació al Centre del Carme. L’acte constituirà una oportunitat que permetrà al públic submergir-se, al mateix temps, en les entranyes de la ràdio i de l’art.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =

Informacion coronavirus
escalante
escalante
Informacion coronavirus
el puig