25n
25N
25N

Carmen Montón: 'La Memòria de Gestió 2015 és una aposta per la transparència i per rendir comptes a la ciutadania'

Carmen Montón: 'La Memòria de Gestió 2015 és una aposta per la transparència i per rendir comptes a la ciutadania'
13/10/2016 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha presentat la Memòria de Gestió 2015 del departament autonòmic que dirigeix, un document amb el qual Montón vol confirmar la clara aposta del Consell per la transparència, així com la voluntat de rendir comptes a la ciutadania.

La memòria arreplega, de forma sistemàtica i sintètica, les dades que resumeixen l’activitat assistencial i preventiva que han desenvolupat les diferents àrees de gestió que conformen l’Administració sanitària valenciana durant 2015 i pretén ser una eina que permeta millorar la qualitat dels serveis que es presten.

“No existeixen precedents d’un document com el que presentem. El més semblat és un balanç de gestió dels anys 95-99, un fet aïllat sense cap continuïtat. D’açò fa 17 anys. Cap Govern havia fet el pas que donem hui de mostrar de forma detallada, agrupada i sistematitzada, les dades d’activitat de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i dels seus diferents departaments de salut. És una aposta valenta que ningú s’havia atrevit a abordar i que ofereix una detallada visió del sistema sanitari. Una fotografia fixa de la sanitat valenciana de l’any 2015 que ens servirà d’eina de millora”, ha apuntat Carmen Montón.

La Consellera ha assegurat que aquesta memòria de gestió naix amb el compromís de tenir continuïtat i amb una periodicitat anual. Sobre la base d’aquest primer document s’aniran actualitzant les dades d’activitat any rere any, juntament amb la resta de registres inclosos en el document.

“Des del principi de legislatura ens marquem tres grans reptes per a millorar la salut dels valencians i les valencianes. D’una banda, la recuperació de drets sanitaris, amb la reinstauració de la universalitat en l’atenció sanitària i les ajudes enfront del copagament. Per un altre, hem treballat en paral·lel en la recuperació del sistema públic i ja s’ha anunciat que no es prorrogarà la concessió d’Alzira. El tercer aspecte té a veure amb la transparència, la participació i la democratització del sistema sanitari. Hem obert a la participació ciutadana i dels professionals temes com els acords de gestió, el Pla de Salut o el Pla d’Igualtat. Ara, amb aquesta memòria fem un pas més en transparència”, ha assenyalat Carmen Montón.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + 20 =