25n
25N
25N

Carmen Montón insisteix en la importància de la prova VIH com a mesura fonamental per a evitar noves infeccions

Carmen Montón insisteix en la importància de la prova VIH com a mesura fonamental per a evitar noves infeccions
21/10/2016 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha visitat la taula informativa que, amb motiu del Dia Mundial de la Prova del VIH, ha instal·lat la Coordinadora d’Associacions de VIH i SIDA de la Comunitat Valenciana (Calcsicova) en l’Hospital Universitari Doctor Peset.

Durant la seua visita, Montón ha insistit en la importància de sensibilitzar a la població sobre la necessitat de prevenció enfront del VIH per a disminuir els contagis que segueixen produint-se cada any. Tal com ha assenyalat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, en 2015 es van notificar a la Comunitat Valenciana 317 nous diagnòstics d’infecció per VIH, quasi 1 al dia.

D’estos nous casos, el 80,9% corresponen a homes, (principalment en la franja d’edat de 25 a 29 anys) i el 57,4% són per transmissió sexual. “Tant els professionals com les associacions estan fent una gran labor en la seua lluita per a evitar noves infeccions i millorar el diagnòstic precoç, per a aconseguir que estiguem més informats i per a posar fi a la discriminació i l’estigma que persegueix a les persones afectades. Però les xifres de persones infectades encara són massa altes i, la qual cosa és pitjor, s’estima que prop del 30% de les persones amb VIH desconeix que és portadora del virus i podria transmetre-ho. Per això, en dies com hui és fonamental recordar una vegada i una altra que la prova del VIH, que és confidencial i totalment gratuïta, pot evitar molts contagis i, des d’ací, vull animar a la ciutadania a realitzar-li-la”, ha apuntat Montón.

L’any passat, els laboratoris dels hospitals de la Comunitat Valenciana van realitzar un total de 238.445 proves diagnòstiques de VIH, un 22,7% més que en 2014. L’objectiu que se cerca és sensibilitzar a la població i naturalitzar la prova de diagnòstic com un control rutinari més per a reduir el nombre de nous casos de VIH.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública ha estat acompanyada en la seua visita per Carlos Manuel Gómez, president de Calcsicova, per Luis Vañó, vicepresident de Calcsicova, i per Francisco Dolz, gerent del Departament de Salut de València-Doctor Peset.

Des de Calcsicova s’ha assenyalat que els diagnòstics tardans de VIH poden implicar greus conseqüències tant per a la persona afectada com para el seu entorn. “Com més prompte millor es coneix l’estat serològic de la persona, abans pot començar a tractar-se mèdicament i a millorar el seu sistema immunitari. Iniciar el tractament com més prompte millor facilita que la càrrega viral es torne indetectable i, conseqüentment, desapareixen les possibilitats de transmissió del virus. S’estima que per cada nou diagnòstic s’eviten tres noves infeccions”, ha assegurat Carlos Manuel Gómez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 1 =

museo prehistoria
museo prehistoria