caixa popular

Carmen Montón agraeix la solidaritat dels donants de sang durant els mesos estivals

Carmen Montón agraeix la solidaritat dels donants de sang durant els mesos estivals
24/08/2017 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha agraït aquest dijous la solidaritat de totes les persones que s’han acostat a donar sang durant els mesos de juliol i agost, perquè gràcies a eixe gest altruista se salven vides cada dia en els hospitals de tota la Comunitat Valenciana.

La titular de Sanitat ha visitat el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, organisme que durant aquest estiu ha facilitat que els ciutadans puguen seguir donant sang a través dels 200 punts de donació habilitats en les zones més turístiques, platges, càmpings i poblacions de turisme rural.

“A l’estiu acostem els punts de donació a la ciutadania per a facilitar l’afluència de donants i aconseguir les unitats de sang imprescindibles per a poder fer front a les necessitats dels hospitals de la Comunitat Valenciana”, ha assegurat la consellera.

Al llarg d’aquest estiu, entre l’1 de juliol i el 22 agost, s’han obtingut 22.045 donacions, enfront de les 21.651 del mateix període en 2016, per la qual cosa s’han realitzat 394 donacions més que en l’estiu de l’any passat. En eixe temps s’han comptabilitzat 2.058 donants nous, enfront dels 1.865 de 2016.

Per províncies, fins al passat 22 d’agost s’han obtingut a Alacant 7.752 unitats; a Castelló 2.621, i a València 12.672, xifres que superen les dades de 2016 en eixes mateixes dates (6.821 unitats a Alacant, 2.546 a Castelló i 12.284 a València).

Abans de l’estiu, des de gener, s’havien obtingut 87.365 unitats de sang en tota la Comunitat Valenciana, dels quals un total d’11.637 persones eren donants nous. Per províncies, a Alacant s’havien arreplegat 28.503 unitats; a Castelló 9.492, i a València 49.370.

En la seua visita, la consellera ha remarcat el valuós treball del personal del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, destacant que “les seues 384 professionals són els que, 365 dies a l’any, vetlen per aconseguir l’objectiu de ser capaços d’arribar a més gent”. Així mateix, Carmen Montón ha insistit en la solidaritat de la ciutadania que s’ha acostat a donar sang de forma voluntària també en els mesos de vacances.

Cal recordar que cada dia es precisen unes 700 unitats de sang per a les operacions i tractaments que es realitzen en els hospitals de la Comunitat i que tota la ciutadania és susceptible de necessitar sang en qualsevol moment. Per aquest motiu donar sang siga, en paraules de Carmen Montón, “un exercici de solidaritat, però també de responsabilitat”.

Tant la consellera com la directora del centre, Cristina Arbona, han recalcat a més la importància de les xarxes socials a l’hora de captar donants quan més es necessiten, i han subratllat el paper que exerceixen els comptes de Twitter i Facebook del Centre de Transfusió.

Trenta anys del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana

El passat mes de maig el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana va complir 30 anys en la gestió i coordinació de l’obtenció, processament, emmagatzematge i distribució de les donacions de sang. Aquest centre té com a objectiu aconseguir que les donacions es realitzen com un acte quotidià i habitual en la vida dels ciutadans i posicionar al donant com a valor indiscutible en la nostra societat.

Durant aquestes tres dècades, s’ha anat reforçant la idea de la necessitat d’educar en la cultura de la donació. Per açò, el Centre de Transfusió destina bona part del seu temps a l’organització de xarrades per a inculcar la consciència necessària per a la sostenibilitat del sistema. “La sang donada de forma anònima i altruista es transforma en diferents productes terapèutics que no solament milloren la qualitat de vida de pacients amb càncer, o els que se sotmeten a una operació o trasplantament, sinó que a voltes són necessaris per a continuar vivint” ha recordat Carmen Montón.

En l’actualitat, 37 persones de cada mil han donat sang alguna vegada en la seua vida a la Comunitat Valenciana. Qualsevol persona que gaudisca de bona salut, pese més de 50 quilos i tinga entre 18 i 65 anys es pot convertir en donant de sang i salvar amb el seu acte tres vides.

Etiquetes


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − nou =

viva gym canovas
exposicion caps tallats