25n
25N
25N

El parc situat al barri del Carme rebrà el nom de Carmen Carpintero Mora per votació popular

El parc situat al barri del Carme rebrà el nom de Carmen Carpintero Mora per votació popular
18/05/2018 -

La Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Manises ha finalitzat el procés a través del qual la ciutadania empadronada a Manises, podia triar telemàticament el nom del parc situat al barri del Carme.

Els cinc noms proposats isqueren d’acords plenaris en els quals es va decidir dedicar-los el nom d’un carrer. A més a més, l’equip de govern va decidir afegir cinc dones més a les propostes per tal que hi haguera paritat entre les diferents opcions.

L’opció guanyadora ha sigut el nom de Carmen Carpintero Mora, que ha rebut el 39,8% dels vots. Va ser la primera dona empresària de la ceràmica a Manises. La seua trajectòria es va iniciar l’any 1935, quan, després de la defunció del seu pare, es va fer càrrec del negoci familiar dedicat al refinament de vernissos i de pasta de ceràmica, a més del safareig de Caolí i de l’explotació de diverses mines en la província de València. Després de la seua formació com a comptable es va fer càrrec del negoci i el va reflotar. Va ser una dona amb una gran visió empresarial que va aconseguir augmentar el negoci familiar amb excel·lents resultats. Entre els seus assoliments cal destacar que va introduir el quars en la fabricació de detergents en tota Espanya o que va ser cofundadora de la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre amb seu a Madrid, la qual associa als principals fabricants d’Espanya de ceràmica, vidre i refractant. El desembre de 1972 va fusionar la seua empresa amb la del senyor Rafael Vila de Quart de Poblet i va formar Vicar SA.

Altres opcions que han rebut votacions han sigut: Dolores Ibárruri amb el 18,9% dels vots; Antoni Asunción amb 11,2% dels vots; Santiago Díez Mayo 9,3%; Ana Orantes amb 6,1%; Concepción Arenal amb un 3,2% dels vots, com Vicente Ferrer i Juan Hurtado; Emilia Pardo Bazán amb 2,8%; i Luis García Berlanga amb 2,3% dels vots.

«Aquesta és la primera consulta de les moltes que, des de l’Ajuntament de Manises, es pretén realitzar perquè el nostre objectiu és que la ciutadania de Manises tinga veu en algunes de les decisions municipals, ja que el nostre és un model de govern obert i pròxim a manisers i maniseres», segons paraules del regidor de Participació Ciutadana i Personal, Manuel Gutiérrez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + quinze =

CCCC
torrent