25n
25N
25N

Carmen Amoraga valora que la Fira del Llibre de València augmente en expositors i participants

Carmen Amoraga valora que la Fira del Llibre de València augmente en expositors i participants
07/04/2017 -

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha valorat que la Fira del Llibre de València augmente les seues dimensions en expositors i, participants, ja que en aquesta edició seran 93 casetes les que s’instal·laran en els Jardins de Vivers del 20 d’abril a l’1 de maig.

“És un símptoma que tots junts estem treballant bé i en el mateix sentit per a reactivar la indústria del sector del llibre i per a augmentar els índexs de lectura en el territori valencià”, ha senyalat.

En aquest sentit, ha mencionat que la Generalitat està desenvolupant el Pla de Foment del Llibre i la Lectura 2017-2021. La directora general ha assegurat que “tots podem fer quelcom per a revertir els índexs de lectura de la Comunitat Valenciana. Cadascun de nosaltres tenim la possibilitat d’incidir en els nostres respectius camps d’actuació, l’administració, els llibrers, però també les famílies, els col·legis, els mitjans de comunicació, etc. Entre tots aconseguirem que la Comunitat Valenciana siga una comunitat lectora.

Carmen Amoraga ha assistit a la roda de premsa de presentació de la 52 Fira del Llibre de València, organitzada per Organitzada pel Gremi de Llibrers de València amb la col·laboració de FULL (Fundació pel Llibre i la Lectura).

La directora general de Cultura i Patrimoni ha informat de que la Generalitat participa instal·lant la carpa que acull els editors valencians, en la qual estaran presents al voltant de 50 empreses i en la qual tindran cabuda els professionals de la il·lustració. A més acollirà els tallers infantils d’animació a la lectura i com altres anys, estarà present la llibreria Llig de la Generalitat.

Carmen Amoraga ha assenyalat, a manera d’exemple, que “el suport de la conselleria al sector del llibre i la producció editorial es veu reflectit en les convocatòries d’ajudes econòmiques que en aquest primer trimestre de l’any ha publicat la Generalitat i que apujat a més d’un milió d’euros”.

També ha manifestat que, des del seu departament, s’estudien tots les propostes que arriben relacionades amb el foment de la lectura i que s’intenta col·laborar tant amb els grans projectes com la Fira com amb els xicotets perquè “tots tenen els seus públics i des de l’administració volem estar al costat de tots”.

A la Fira del Llibre de València d’enguany estaran presents els escriptors Fernando Delgado, Manuel Vicent, Luis Goytisolo, Fernando Aramburu, Luz Gabás, Care Santos, Geronimo Stilton, Albert Espinosa, Christian Gálvez,Mónica Carrillo,Marta Robles, José Luis Ferris y Marta Sanz, entre d’altres. L’autor homenatjat en aquesta edició serà Carles Cano, escriptor amb una extensa obra de literatura infantil.

La Fira comptarà, a més, amb diverses activitats amb motiu de l’Any Blasco Ibáñez, del centenari del naixement de la poetessa Gloria Fuertes, del 75 aniversari de la mort del poeta i dramaturg Miguel Hernández i del 25 aniversari de la mort de l’escriptor i humanista valencià Joan Fuster.

El cartell de la 52 Fira del Llibre és obra de Julio Antonio Blasco, llicenciat en Belles Arts, il·lustrador, pintor, dissenyador, editor i llibrer amb una llarga trajectòria en el món de la imatge.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 3 =

museo prehistoria
museo prehistoria