25n
25N
25N

Carmen Amoraga garanteix unir esforços i estratègies amb els arxivers i bibliotecaris de les comarques de Castelló

Carmen Amoraga garanteix unir esforços i estratègies amb els arxivers i bibliotecaris de les comarques de Castelló
26/10/2016 -

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha garantit que s’establirà un diàleg fluid amb els arxivers i bibliotecaris de les comarques de Castelló perquè “és necessari crear sinergies i començar a canviar la situació que s’ha generat després de tants anys de letargia. L’autocrítica serà el nostre punt de partida i la crítica constructiva ens ajudarà a fer-nos créixer més i millor, per això us necessitem a tots”.

La jornada informativa sobre arxius i biblioteques ha reunit un centenar d’alcaldes i regidors a Benicàssim on han abordat les línies estratègiques d’actuació en la Xarxa de Biblioteques i la integració dels xicotets municipis; el catàleg col·lectiu de la Xarxa de Lectura Electrònica Valenciana i les accions territorials del Pla de Foment del Llibre i la Lectura. També s’ha analitzat la situació del Sistema Arxivístic en Xarxa amb l’aplicació XAVEX i la consulta dels documents en el catàleg OPAC.
En la inauguració de la jornada, Carmen Amoraga ha apostat pel “bagatge que representen per a la cultura i el patrimoni dels pobles, les figures dels arxivers i bibliotecaris. Valorar el seu treball és fonamental i facilitar el treball als professionals d’aquests sectors incidirà, a curt i mitjà termini, en una millora substancial de l’atenció al ciutadà”.

En aquest sentit, ha indicat que cal “buscar fórmules alternatives en la gestió dels nostres arxius i biblioteques, com poden ser les mancomunitats de serveis, que estan funcionant en altres llocs del territori valencià i que podrien ser plantejades en algunes agrupacions de municipis de Castelló”.

Carmen Amoraga ha insistit en el treball conjunt que han de fer les administracions per a superar els reptes que la societat de la informació planteja en l’actual context social i cultural.

“Queden molts aspectes que s’han de canviar perquè han quedat obsolets o perquè el temps ha demostrat que no acaben de quallar, per això és fonamental que podem obrir hui ací amb vosaltres un fòrum on podem comptar què és el que més us preocupa i què és el que necessiten els vostres municipis”, ha assegurat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × tres =

museo prehistoria
museo prehistoria