25n
25N
25N

Carmen Amoraga assegura que la 'Plaça del Llibre' augmenta l'hàbit de la lectura en valencià

Carmen Amoraga assegura que la 'Plaça del Llibre' augmenta l'hàbit de la lectura en valencià
07/10/2016 -

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha considerat que iniciatives amb la Plaça del Llibre contribueixen a augmentar l’hàbit de lectura entre els ciutadans.

“L’època tardorenca és un període difícil per a la venda de llibres després de la campanya d’estiu i abans del Nadal. Estimular el sector amb aquest tipus de fires i propiciar que els valencians s’apropen a gaudir de les activitats culturals i a conéixer els llibres valencians és un bon objectiu per a promocionar la lectura i especialment la lectura en valencià”, ha assegurat Amoraga.

La ‘Plaça del Llibre’ és una proposta d’animació a la lectura en valencià emmarcada dins del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura ‘Llegim, llegim, llegim’, que romandrà oberta a la plaça de l’Ajuntament de València del 20 al 23 d’octubre.

Per a la directora general de Cultura i Patrimoni, aquesta nova ubicació “compleix literalment el desig que la cultura s’acoste als ciutadans perquè permet que els llibres isquen al carrer i que els autors isquen a la trobada dels lectors”.

Carmen Amoraga ha sostingut que “des de les administracions tenim l’obligació moral, intel·lectual i social de fomentar l’hàbit de la lectura i a la Comunitat Valenciana hem d’incidir a llegir més en la nostra pròpia llengua”.

La ‘Plaça del Llibre’ és una proposta per a reactivar la lectura en valencià on es reuneixen autors, llibrers, editors i lectors. Està organitzada per  l’Associació d’Editors del País Valencià, el Gremi de Llibrers de València, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i Acció Cultural del País Valencià. Des del 2015 compta amb la Generalitat com a coorganitzadora de l’esdeveniment.

Enguany s’estén sobre més de 500 metres lineals a la plaça de l’Ajuntament de València, s’amplia de 15 a 36 editorials participants, augmenta a 7 les llibreries participants, es presentaran 25 novetats editorials i 25 autors firmaran llibres. A més, s’han programat activitats per a escolars, públic infantil i juvenil, taules redones i conferències.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − catorze =