25n
25N
25N

Carme Juan: 'Assajant La Cotorra del Mercat em sent com Lina Morgan o Concha Velasco'

L’obra de teatre estarà del 6 al 9 d’abril en el Teatre Talía

Carme Juan: 'Assajant La Cotorra del Mercat em sent com Lina Morgan o Concha Velasco'
30/03/2017 -

El Mercat Central de València segueix commemorant el seu centenari. I aquesta vegada, ho fa amb la reestrena de l’obra de teatre ‘La Cotorra del Mercat’, 75 anys després que baixara el teló. En aquesta ocasió, torna als escenaris amb el nom de ‘El Retorn de la Cotorra del Mercat‘, una obra divertida, que mostra la vida dels mercats, i que farà retrocedir a l’espectador a la València dels anys 40.

Aquesta obra de Leopoldo Magenti, en la qual actuaran professionals del teatre com Carme Juan, Carlos Cabrelles o Kike Llorca, estarà en el Teatre Talía del 6 al 9 d’abril, per a fer gaudir a tot aquell que vulga descobrir la màgia d’aquesta obra de teatre.

València Extra ha parlat amb l’actriu Carme Juan, protagonista de ‘El Retorn de la Cotorra del Mercat’, que ens ha explicat més detalls sobre el seu paper en l’obra.

De què podran gaudir els espectadors que vagen a veure ‘El Retorn de la Cotorra del Mercat’?

Podran gaudir d’una obra de teatre divertida, que recorda als espectacles de revista, però que s’ha modernitzat perquè els espectadors entenguen per què va tenir tant èxit en la seua època.

La història es desenvoluparà en l’actualitat, quan Manolo, un investigador descobreix l’amor, però també la màgia de la València antiga on la Cotorra, el meu personatge, es converteix en la protagonista d’una divertida història. Tots els ingredients musicals, artístics i interpretatius fan que aquesta obra siga de gran qualitat.

Com és el teu personatge, la Cotorra?

En l’obra s’explica la història de com una dona, la Cotorra, que treballa en una fruiteria del Mercat Central arriba a convertir-se en una vedette. A més, la història també explica la relació entre la Cotorra, que és el penell del Mercat Central, i que representa la revolució, la diversió i la innovació, amb el Pardalot, el penell de Sant Joan, que representa la tradició. I aquesta relació entre la Cotorra i el Pardalot s’ha traduït als personatges que, finalment, acaben junts. Crec que el missatge és la importància de mantenir la tradició, però sense deixar arrere la innovació.

Eres de les quals els agrada comprar en els mercats?

M’encanta comprar en els mercats. Al Mercat Central de València vaig molt, i açò que visc per Campanar. M’agrada comprar en les parades, sobretot en aquelles que porten tota la vida, m’agraden les olors i els sabors dels aliments… A més, jo sóc d’Onda, i cada vegada que vaig al poble, m’acoste al mercat. A voltes, només per a veure l’ambient. I és que crec que els mercats s’han convertit en una parada obligatòria quan anem de viatge per a gaudir de la gastronomia. I més en el cas de València, que tenim uns productes de l’horta valenciana molt saborosos i de qualitat.

Queda poc per a l’estrena de l’obra, Com us sentiu?

Contentíssims. Esperem que s’esgoten les entrades perquè serà molt divertit. Nosaltres ens ho estem passant bomba. A més, l’ambient ens recorda als de la revista. Jo em sent com Lina Morgan o Concha Velasco. La música és una delícia. Els espectadors li’l passaran genial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − onze =