Carlos Reyero Hermosilla dirigirà el Museu de Belles Arts de València

Carlos Reyero Hermosilla dirigirà el Museu de Belles Arts de València
22/07/2019 -

El catedràtic Carlos Reyero Hermosilla és el nou director del Museu de Belles arts de València i el seu nom ha sigut el triat després del procés de concurs que s’ha desenvolupat per a seleccionar al responsable de la institució cultural.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, presentarà aquest dimarts, 23 de juliol, en roda de premsa al qual és el candidat a la Direcció del Museu de Belles arts de València proposat per la comissió d’experts creada seguint el Codi de Bones Pràctiques en la Cultura Valenciana. Reyero exposarà la seua trajectòria i el projecte que ha fet per a dirigir la pinacoteca.

Nascut a Santander en 1957, Carlos Reyero Hermosilla és catedràtic d’Història de l’Art i subdirector del Departament d’Història i Teoria de l’Art a la Universitat Autònoma de Madrid.

De 2010 a 2015 va ser catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra. És especialista en arts visuals (segles XVIII-principis XX) i autor de quasi tres-cents treballs de recerca publicats en revistes, llibres, actes de congressos i catàlegs.

COMISSARI I ASSESSOR CIENTÍFIC

Així mateix, ha sigut comissari i assessor científic de diferents exposicions i ha impartit nombrosos cursos especialitzats i conferències en institucions educatives, centres culturals i museus. També és integrant de la Real Acadèmia Catalana de Belles arts de Sant Jordi de Barcelona (2011) i de l’Acadèmia de la Història de Madrid (2012).

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport va convocar al juny el concurs per a cobrir pel sistema de lliure designació la plaça de la direcció del Museu de Belles arts de València.

D’aquesta forma, complia “el compromís adquirit pel Consell d’ocupar les direccions de les institucions culturals mitjançant un concurs i seguint el Codi de Bones Pràctiques en la Cultura Valenciana”, destacava llavors l’administració.

Abans, al maig, va cessar com a director del Belles arts de València José Ignacio Casar Pinazo, qui havia sigut prèviament substituït en les seues funcions per motius de salut per Margarita Vila. El cessament es va produir després de rebre l’alta metgessa amb la finalitat de poder traure la plaça a concurs, tal com estava previst d’acord al Codi de Bones Pràctiques Culturals.

Més informació


mostra viva del mediterraneo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × un =

cultura als barris 2019
anna i la maquina del tiempo
alcasser
anna i la maquina del tiempo
cultura als barris 2019
cultura als barris 2019
punt cat