25n
Orgull
Orgull

Carlos Mazón, nou president del PPCV: "La Comunitat Valenciana està preparada per al canvi"

Carlos Mazón, nou president del PPCV: "La Comunitat Valenciana està preparada per al canvi"
05/07/2021 -

El president del PPCV Carlos Mazón ha assenyalat en una entrevista a Carlos Herrera en la Cope que “la Comunitat Valenciana està preparada per al canvi. La gent està farta, no sols de la mala gestió de Puig sinó del menyspreu permanent al qual Sánchez ens dedica cada dia i davant el qual govern tripartit d’esquerres aplaudeix. Ens menyspreen en el finançament, en l’aigua, en els sectors productius que no són inclosos en plans europeus, o en demanar permís a Catalunya per a imposar un model lingüístic que ofega la nostra llibertat. Puig convocarà les eleccions quan més li convinga a ell i no a la Comunitat Valenciana”.

Respecte a la bilateralitat que plantegen els independentistes, el president popular ha assenyalat que “Puig és incoherent perquè parla d’un estat federal, en comptes d’apostar per l’estat de les autonomies, i alhora aplaudeix l’indult dels quals volen els països catalans. El finançament significa les nostres infraestructures, la nostra sanitat, els nostres serveis socials… el pla d’igualtat entre comunitats és fonamental. Som la Comunitat pitjor finançada d’Espanya, reconeguda per tots. El sistema que ha triat Catalunya és de l’extorsió des del punt de vista polític. Pretenen parlar-li de tu a tu a l’Estat en detriment d’altres autonomies i això no pot ser”.

Carlos Mazón també s’ha referit a la situació de Manolo Mata com a advocat d’un empresari implicat en una trama de corrupció que afecta càrrecs socialistes. “Un dels detinguts en el cas que defensa Mata, a qui desitge una ràpida recuperació, és el que ha sigut el tresorer del PSPV. No sabem si defensarà a Puig en les Corts o en els jutjats. Això del doctor Jekyll i míster Hyde es va inventar fa temps. No isc de la meua sorpresa amb aqueixa capacitat per a mutar-se. Hauria d’abandonar el seu càrrec perquè és una situació estratosfèrica. Els qui deien que venien a salvar a la Comunitat Valenciana de la corrupció resulta que hui el germà del president està imputat per frau, prevaricació i malversació de diners públics, l’exmarit de la vicepresidenta Oltra ha sigut condemnat a cinc anys per abús d’una menor, el director general d’urbanisme està imputat, el director general de l’aigua també, el de política lingüística per subvencions al germà del president… i un llarg etcètera. I tots segueixen en els seus llocs. Això de les vares de mesurar és com això dels independentistes que cometen un delicte i se’ls aplaudeix. Aquesta doble vara de mesurar es passa de la ratlla”.

Carlos Mazón ha afirmat que “en 2015 vam perdre la Generalitat i en 2019 traiem pitjors resultats, encara que en algunes zones sí que vam poder mantenir ajuntaments importants, sobretot a Alacant. És cert que la crisi galopant i aquells casos de corrupció convenientment airejats ens van fer mal. Ací convé recordar que són més de dos-cents càrrecs de l’etapa anterior que han quedat absolts o arxivats sense instrucció. No és el cas que ocorre en el govern tripartit de l’esquerra que porta set anys ja en la Comunitat Valenciana.

“Vivim en una comunitat molt dividida des de les esferes del poder. En plena pandèmia, Puig ha donat més de tres milions d’euros a associacions catalanistes. El mateix Puig advoca per una Commonwealth amb Balears i Catalunya, un sistema colonialista que òbviament dependrà de Catalunya. Proposa impostos estratosfèrics, i hi ha sensació generalitzada d’ofec. Per això posem l’accent en el vessant social, perquè hi ha molta gent que està passant fam. També en l’ecologia, perquè tampoc cal dividir entre l’ecologia i el desenvolupament. La bandera de la sostenibilitat, la bandera verda, no és exclusiva de ningú. Crec en aqueixa compatibilitat de verd i desenvolupament”.

Sobre la situació epidemiològica, Carlos Mazón advertit la necessitat d’extremar les precaucions. “Ací hem pagat un preu molt alt, estigmatitzant a l’hostaleria. No és un tema fàcil d’abordar des que Sánchez es va llavar les mans i va traslladar la responsabilitat a les comunitats. A les portes de l’estiu el que ha fet Puig de no renovar contracte a més de tres mil professionals de la sanitat valencià no sembla la decisió més encertada”.

En l’àmbit educatiu, el president popular ha recordat que ha sigut la diputació d’Alacant la que ha aconseguit tombar en el Tribunal Suprem les lleis de la imposició lingüística de la Comunitat Valenciana. “El requisit lingüístic és una barbaritat, imposant una llengua. El valencià no pot ser un requisit perquè perdrem molts professionals vàlids. Aquesta norma l’eliminarem. Apostem per un model de convivència entre el valencià i el castellà. No volem arribar als límits de divisió de Catalunya. Defensem la nostra espanyolitat i la nostra pròpia integritat, el nostre accent. Som molt espanyols i no tenim cap contradicció”.

Espai de trobada comuna

Per a Mazón “el tripartit nacionalista d’esquerres està dividint la meua terra. Apostem a governar en solitari perquè som un partit amb vocació de govern, però no tenim prejudicis. Perquè que una proposta vinga d’un partit o un altre no significa que siga dolenta o bona. És possible un espai de trobada amb aquells que estan indignats amb el que està ocorrent. No tenim complexos ni prejudicis. Posem damunt de la taula el que altres partits vulguen posar sobre la taula”.

“Quant al finançament -ha continuat- estic disposat a fer front comú amb Puig en tot el que siga bo per a la meua terra, vinga d’on vinga. Em crida l’atenció que haja de ser Juan Manuel Moreno qui li haja proposat un front comú pel finançament. I quan des de la diputació d’Alacant ens ajuntem amb Múrcia ho titlla d’aquelarre. Hem vingut a aportar solucions no a engrandir els problemes de la meua terra”.

Finalment, Mazón ha indicat entre altres qüestions que “proposem un gran espai de trobada. La Comunitat Valenciana té aspiracions de força, de ser avantguarda i referència. No vol ni populisme de dir a cadascun el que vol escoltar ni polítiques d’enfrontament. Fem una crida als qui volen que canvien la nostra Comunitat, gent d’altres opcions que estan encantades de sumar-se a la gran opció del canvi, a un espai comú de trobada”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 8 =