Carlos Galiana: "No he vist en cap moment la possibilitat de trencar el govern de la Nau"

David Rodríguez Andrés

Carlos Galiana: "No he vist en cap moment la possibilitat de trencar el govern de la Nau"

En plena recta final del Govern de la Nau, parlem amb el Regidor d’Espai Públic i Relacions amb els mitjans, Carlos Galiana. Analitzem els sondejos electorals, l’estabilitat de la Nau i també l’estratègia reiterada de l’oposició de judicialitzar la política.

Durant aquests mesos continuem veient sondejos de tot tipus. Quines sensacions tens?

En general, jo tinc millors sensacions quan isc fora. Quan estàs dins que només parles en polítics, o en periodistes o en gent que té algun interés, penses una cosa i quan ixes un poc fora, t’adones que estem millor del que pensem. Per exemple, un dia estava en la falla, una persona que no és de la mateixa idea política i em va dir que ho estava fent prou bé i li dóna malicia. Això sempre amb el carinyo i la complicitat que té un company de falla.

Per això, quan ixes un poc fora i et dónes compte que les coses no estan mal. Si després fas una enquesta de l’EMT i ix un 7,5 de puntuació en una enquesta prou potent. Els mercats estan millor que mai. Per això, pense que necessitem quatre anys més perquè hi ha tantes coses per a fer encara i ara arriben eleccions.

Què opines dels sondejos que han eixit últimament?

L’únic que em crec és el que ha fet l’ajuntament perquè sé com s’ha fet, sé que no s’ha cuinat i s’han donat les dades com són i després cadascú ha fet la seua cuina. En eixe sentit, són dades pures. No sé la cuina que aplica la resta perquè en el nostre cas fem 2.400 enquestes a la ciutat, altres fan 700 a tot el País Valencià i no és la mateixa informació i després depèn de qui publique tira per un costat o per un altre.

‘ M’agradaria que el bloc d’esquerres pujara un poc’

Sé que l’infobarometre no hi ha cuina i és un vot pur. De totes maneres, l’enquesta que val són les eleccions. En 2011 les enquestes ens donaren entre 1 o ningú i traguérem 3. En 2015 jo anava el 9 per compromís i no vaig vore una enqueste que ens donarem més de 6. De fet, vaig fer una porra amb l’alcalde i li vaig dir 9.

Ara encara no hem fet porra però m’agradaria que el bloc d’esquerres pujara un poc. No sé si algun partit pot tindre la majoria absoluta però si el bloc d’esquerres puja un poc millor.

Què opines del soroll que moltes vegades es fa a la premsa sobre ruptures hipotètiques del Govern de la Nau?

No som partits iguals i tot i això, tenim els pressupostos aprovats. Discutiré en Sandra o Maria Oliver de política perquè no som el mateix partit i tenim visions diferents però hem aprovat els pressuposts que és de les coses més complicades que hi ha. A més és un dels pressupostos de ciutat i no un de partit. Sé que l’alcalde fa molt bon treball, i això és important per a la ciutat. Tots els partits volem estar ahí, cadascú té unes regidories, cadascú sempre lluita perquè la seua àrea és més important però no he vist en cap moment la possibilitat de trencar el govern en aquests 3 anys.

A vegades llig coses que són un poc exagerades. Hi ha hagut temes que han eixit a la premsa però de tant en tant ix un tema estrela però pitjor seria ser Cs i PP que PP vota i Cs s’absté o el PP vota i Cs diu el que diga el PP.

Fa molt poc una nova decisió del Tribunal tomba una denúncia més de l’assessor del PP a l’Ajuntament de València, en aquest cas que t’afectava directament a tu. Quina opinió et mereix aquesta estratègia repetitiva?

‘Algú hauria de començar a pensar el que ens costa aquestes denúncies perquè no són debades. Si algú es pensa que són debades, no ho són.’

Si l’oposició que vol fer el Partit Popular, és presentar denuncies que després són desestimades, crec que podrien fer una altra funció i proposar coses. Aquest senyor que se suposa que és assessor, hauria d’assessorar i fer propostes en lloc de fer denuncies. Està clar que s’ha de fiscalitzar el treball de l’oposició però clar contra Tello desestimada, Maite Girau, Pere Fuset, Carlos Galiana, Joan Ribó,desestimades. Sobretot algú hauria de començar a pensar el que ens costa aquestes denúncies perquè no són debades. Si algú es pensa que són debades, no ho són.

Quan hi ha una sentència del tribunal, que és el Suprem, jo he de pagar al meu advocat i després m’ha de pagar l’ajuntament perquè diu que és un exercici de les meues labors. Això costa diners als valencians i la meua no era primera sinó la cinquena o sisena.

Tinc la consciència molt tranquil·la i tinc la confiança absoluta en els meus funcionaris. A vore si pensa que “Galiana diu açò i és hagase, contratase” Tot segueix un procediment: informe del secretari, del cap de servei, d’intervenció, tresorer, etc. No és hagase la luz y la luz se hace. Jo personalment li envie molt d’amor i molt de carinyo i un abraçada i un muscle per a plorar perquè crec que li fa falta tant de dolor no és bo i viure en eixa amargor no deu ser sa.

M’agradaria saber quants regidors de la legislatura passada de l’equip de govern ( no ara perquè ara estan 9), quan estigueren denunciats i imputats. No recorde tanta judicialització de la política. Damunt és que és una persona a soles. Jo tinc la consciència molt tranquil·la, d’haver fet el que toca, de no haver-me portat ni un euro a la butxaca ni un. El que sí que no vaig a tolerar és que per culpa de les denúncies d’un senyor concret, es paralitze la gestió del govern perquè al final això sí que afectarà la ciutadania.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × cinc =

turismo salou
Torrent semana agricultura
liria