25n
Orgull
Orgull

Galiana defèn que els contractes pels quals se l'investiga els van firmar els secretaris municipals

Arxiu E.P

Galiana defèn que els contractes pels quals se l'investiga els van firmar els secretaris municipals
10/09/2018 -

El regidor de Comerç i Relacions amb els Mitjans de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha defès aquest dilluns que els contractes pels quals l’investiga el Jutjat d’Instrucció número 19 de la ciutat, arran d’una denúncia per fraccionament interposada per l’assessor del PP en el consistori Luis Salom, van ser firmats pels secretaris municipals, alguns fins i tot no són seus, i ha expressat la seua confiança en què “per descomptat” el procés serà arxivat.

Així ho ha manifestat el responsable de Comerç de l’Ajuntament de València en declaracions als mitjans a la seua eixida de la Ciutat de la Justícia, que ha abandonat després de prop de dos hores de declaració en el jutjat, que l’investiga arran d’una denúncia per un presumpte fraccionament de contractes relatius a la prestació del servei de comunicació en xarxes socials i gestió de la web d’aquest àrea del consistori i després de rebre l’informe emès pel Ministeri Fiscal sobre este tema.

A més, el jutge va decidir obrir una peça separada en aquesta causa el passat 31 de juliol, després que l’assessor del grup ‘popular’ Luis Salom ampliara la denúncia inicial.

A la seua eixida, el regidor de Compromís, que veu “mala fe” en la denúncia, ha dit tindre “impressions positives” sobre la seua declaració, atés que li ha explicat “tot” al jutge, “tots els contractes i tot el que apareixia en la denúncia que m’adjudica contractes que ni tan sols he firmat jo”, ha criticat en relació a Salom, al que s’ha referit com a “imputat” en estar investigat en el cas Taula.

L’edil ha sostingut que “com tots els contractes de l’Ajuntament de València, van firmats per un secretari municipal que dóna fe, perquè jo no sóc jurista evidentment” i ha denunciat que “l’imputat per presumpte ‘pitufeo’ –el suposat blanqueig de capitals del grup municipal ‘popular’– Luis Salom m’adjudica contractes que no són meus, que no he firmat jo”.

“Barreja coses, parla de xarxes socials, barreja coses de la Regidoria de Comerç amb la de Relacions amb els Mitjans, que a tot i que siga el mateix regidor són procediments totalment diferents, dos pressupostos diferents, dos caps de servei diferents, dos secretaris diferents… Aleshores hi ha una proposta de resolució firmada per un secretari i una resolució firmada per un altre”, ha explicat.

“Hi ha fins i tot algun contracte firmat quan jo estava de vacacions i firma la persona que està en Alcaldia en eixe moment, no l’alcalde sinó el substitut”, ha indicat, per la qual cosa ha considerat “una mica surrealista el d’aquest senyor”, en referència a l’assessor del PP en l’Ajuntament. “Hi ha molta mala fe en aquesta denúncia perquè ell ja va presentar aquesta denúncia a nivell intern i ja se li va contestar. Li va contestar una cap de servei”, ha indicat.

“UN PROBLEMA GREU”

En aquest sentit, s’ha referit a la regidora del PP en el consistori Beatriz Simón per a dir que “té un problema, i un problema greu” perquè, ha continuat, “va presentar aquesta mateixa denúncia en la Comissió d’Hisenda i la va retirar quan li vaig dir que estava fent una acusació falsa i ella mateixa en la comissió diu que no veu gens il·legal, que simplement era una qüestió d’oportunitat, una qüestió política”. “Ells sabran a què estan jugant”, ha emfatitzat.

Així, ha assenyalat que després de contestar a les reclamacions de Simón, l’edil ‘popular’ va traslladar la seua denúncia als tribunals: “Entenc que la llei diu ‘anem a preguntar’ i ja està”, ha apuntat Galiana.

Per tot açò, qüestionat sobre si espera que aquest procediment s’arxive prompte, el regidor de Comerç ha respost que “per descomptat”, encara que ha afegit: “Prompte no ho sé, els temps judicials no els controle jo, però que s’arxivarà anem… Esperem que sí”.

PEÇA SEPARADA

En la denúncia que origina aquest procediment –del passat 16 de març– s’exposava un possible fraccionament de contractes adjudicats per la Regidoria que dirigeix Galiana. El denunciant explicava que es va adjudicar un contracte mitjançant procediment negociat sense publicitat a una empresa perquè s’encarregara de l’assistència tècnica per a la gestió dels perfils institucionals de l’Ajuntament de València, a més d’altres contractes menors relatius a la prestació del servei del Pla de comunicació de xarxes socials i gestió de la web de la Regidoria de Comerç.

Posteriorment, el passat 20 de juliol, Salom va realitzar una ampliació de la seua denúncia en la qual exposa que, després de rebre el Registre de l’Ajuntament un ofici del Jutjat en el qual es requeria al consistori copia dels sis expedients administratius qüestionats en la primera denúncia, el servei de Comerç va iniciar els tràmits per a adjudicar un nou contracte menor per a la gestió de les xarxes socials d’aquesta delegació.

“Finalment, (Galiana) desisteix de firmar un tercer contracte menor ‘a dit’ per a la gestió de les xarxes socials i la web de Comerç i deixa sense efecte la tramitació del mateix sense arribar a adjudicar-ho, tot açò després de rebre el requeriment d’expedients per part d’aquest Jutjat”, indica l’ampliació de la denúncia.

Així mateix, afig altres contractes menors firmats per aquest servei amb els quals el denunciant considera que s’ha produït un altre fraccionament, ja que considera que es va dividir l’objecte d’aquest per a adjudicar una part dels treballs a una firma i una altra part a una particular amb la finalitat d’evitar el límit de 18.000 euros que estableix la llei per a adjudicar aquests serveis de la manera en el qual la Regidoria ho va fer.

Després d’estudiar aquests nous fets, el titular del Jutjat d’Instrucció 19 va emetre un acte datat el 31 de juliol, en el qual acordava agregar aquesta ampliació a les actuacions i obrir una peça separada en el procés.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 − 1 =