25n
25N
25N

Carles Mulet: "Sánchez ha d'explicar per què els valencians hem d'estar quatre anys més mal finançats"

Carles Mulet: "Sánchez ha d'explicar per què els valencians hem d'estar quatre anys més mal finançats"
05/10/2019 -

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha preguntat al president del Govern en funcions i candidat, Pedro Sánchez, si creu en l’article 14 de la Constitució el que parla de la igualtat “o si per contra pensa continuar perpetuant una legislatura més la discriminació que patim, com ha anunciat”.

Recentment Sánchez va assegurar que el problema de finançament que pateixen els valencians la solucionarà “en els pròxims quatre anys”, la qual cosa suposa una molt mala notícia per a una autonomia llastrada pel deute generat per un mal sistema de finançament “que no té gens de pressa a corregir”, ha lamentat Mulet, que ha demanat al candidat i president en funcions “que explique per què els valencians hem d’estar quatre anys més mal finançats”.

Mulet ha retret que la renda per càpita dels valencians se situa en la posició 12 entre les comunitats autònomes “mentre continuem aportant a l’Estat malgrat ser pobres però sense rebre la solidaritat interterritorial que deuríem. La bretxa ha augmentat en els últims 10 anys i la variació del PIB continua caient respecte a Europa i la mitjana espanyola, malgrat la bona voluntat només de boca dels governs de PP i PSOE, que no dubten a utilitzar el finançament autonòmic com a arma electoral, quan saben que els valencians estem farts d’aquest joc”.

Per a Compromís “és una mala notícia l’anunci que Sánchez retardarà més el problema de l’infrafinançament i que les seues solucions passen per més FLA, excuses de mal pagador, retenció dels diners de les autonomies, interessos i deute”. Mulet ha advocat per convocar, tan prompte es reprenga la legislatura, el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) davant la situació de discriminació que pateixen els nascuts en territori valencià, alguna cosa que han reclamat al Senat als dos últims ministres del ram, tant Montoro com Montero.

Sembla evident que una majoria del socialisme espanyol retardaria encara més la presa de decisions davant la discriminació que pateix el poble valencià.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =