caixa popular

"És complicat il·legalitzar la Fundació Francisco Franco"

Per a això s’hauria de canviar la Llei de Fundacions de 2002, i és molt difícil

Carles Mulet, senador de Compromís

"És complicat il·legalitzar la Fundació Francisco Franco"
22/02/2018 -

El grup parlamentari de Compromís en el Senat va publicar dimarts passat els comptes anuals de la Fundació Francisco Franco, dels quals el seu portaveu, Carles Mulet, va extraure que, per exemple, entre 2000 i 2003, va rebre un muntant total de 150.000 euros de diners públics, a pesar que la plataforma incomplia la Llei de Fundacions. I és que va acumular fins a quatre anys de retard sense presentar els seus comptes, quan la legislació preveu un termini màxim de sis mesos.

Per tot això, el senador va qualificar d'”inconcebible i imperdonable” que se li atorguen subvencions a aquesta Fundació. “És com si l’actual Alemanya pagara diners de tots a l’una legalitzada fundació Adolf Hitler“, va assenyalar, i va afegir que a Espanya “no passa absolutament res perquè el Partit Popular es descara com a hereu legítim del franquisme, bloquejant la Llei de Memòria Històrica i permetent l’enaltiment d’un règim genocida”.

Mulet va demanar de nou la il·legalització de la Fundació Francisco Franco, ja que va “contra la democràcia, els drets humans i promou l’incompliment de les lleis”. No obstant, el mateix senador ha reconegut a aquest diari que “és complicat il·legalitzar-la” i que per a això, seria necessari reformar la Llei de Fundacions de 2002, i sense el suport del Partit Popular, no es pot.

Preguntat pels hipotètics suports per a aquesta reforma, ha posat de manifest que al desembre, Compromís va presentar una proposició de Llei de Memòria Democràtica que, entre altres disposicions, incloïa la il·legalització d’aquelles organitzacions que “commemoren, justifiquen, exalten, enaltisquen el colp militar del 1936, el franquisme o als seus dirigents” i que va ser rebutjada amb l’oposició del PP i del Partit Socialista.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 4 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018