25n
25N
25N

Càritas reconeix la solidaritat valenciana amb 'Tierra Generosa' i anima a continuar ajudant els més vulnerables

A la Comunitat Valenciana, el 20,3% de la població viu en exclusió social. Una situació que s’ha agreujat amb la crisi de la Covid-19

Càritas reconeix la solidaritat valenciana amb 'Tierra Generosa' i anima a continuar ajudant els més vulnerables
30/05/2020 -

Càritas València fa una crida a la generositat valenciana per a ajudar a les persones més vulnerables. A través de la campanya ‘Tierra Generosa’, Càritas València recull donatius per a poder continuar finançant la multitud de programes que duen a terme per a ajudar als qui més ho necessiten, mitjançant accions que van des de l’ajuda per a cobrir necessitats bàsiques com l’alimentació o la higiene, fins a programes d’inserció social, assessorament social i jurídic o programes d’acompanyament a persones en situació de sense llar, dones en context de prostitució o persones migrants, entre altres.

València Extra ha parlat amb el director de Càritas València, Ignacio Grande, que ens ha contat més detalls sobre aquesta nova campanya. “En primer lloc, ‘Tierra Generosa’ naix amb la voluntat de reconéixer la generositat del poble valencià en els moments durs, perquè València va ser la primera ciutat del món a obrir un orfenat o a inaugurar un hospital per a persones amb malalties mentals, per exemple. Però aquesta campanya també és per a animar a la ciutadania al fet que investigue tot el que fem en Càritas València i ens ajude per a poder continuar desenvolupant tots aquests programes”.

I és que, precisament ara, amb l’actual crisi sanitària i la consegüent crisi econòmica que ha suposat, aquestes ajudes es converteixen en una eina essencial. De fet, segons l’Informe sobre exclusió i desenvolupament social a la Comunitat Valenciana, “el 20,3% de la població viu en exclusió social, i per a 472.000 persones, aquesta exclusió és severa“. Tant és així que s’estima que la Comunitat Valenciana té un 0,7% més de pobresa severa que la resta d’Espanya. Finalment, i per a desmuntar prejudicis, Càritas informa que “el 63% de les persones sustentadores principals de llars en exclusió social és de nacionalitat espanyola”.

“Actualment, estem vivint dues realitats”, explica Ignacio Grande. “Si bé és cert que s’han multiplicat les sol·licituds d’ajuda de persones que s’han vist en risc d’exclusió social, també és veritat que més persones s’han bolcat per a, de manera voluntària, aportar el seu granet d’arena. De fet, en l’actualitat, comptem amb més de 6.000 voluntaris i voluntàries que estan treballant sense descans”.

Les ocupacions precàries, gent que vivia de l’economia submergida o els retards en els pagaments dels ERTO han provocat que moltes famílies que arribaven justes a final de mes, “hagen vist que, durant l’estat d’alarma, no han entrat ingressos en el nucli familiar”. Però, a més, “persones que ja vivien en exclusió social han vist com s’ha aguditzat la seua situació”. I és que des del 14 de març fins al 28 de maig, tan sols en la seu de Càritas València, més de 1.800 persones han acudit a sol·licitar ajuda. “I si eixa xifra es multiplica per les 453 parròquies en les quals col·labora Càritas, les dades són desorbitades”.

D’aquesta manera, a través d’un emotiu vídeo que reflecteix la situació actual de moltes persones, Càritas València torna a fer una crida a “eixa solidaritat que tant caracteritza a la societat valenciana”. Així, a través de caritasvalencia.org, pots informar-te per a col·laborar en una lluita que està deixant en situació d’extrema vulnerabilitat a moltes famílies.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − tres =

caixaontinyent
Informacion coronavirus