25n
25N
25N

Càritas facilitarà targetes prepagament a persones sense recursos per a realitzar compres de primera necessitat

Càritas facilitarà targetes prepagament a persones sense recursos per a realitzar compres de primera necessitat
19/09/2020 -

Càritas Diocesana de València ha habilitat un nou sistema de targetes bancàries prepagament perquè les persones usuàries de l’entitat, sense recursos i en risc d’exclusió social, puguen comprar aliments, roba i productes de primera necessitat “d’una manera senzilla i discreta”.

Després d’un acord signat amb Caixa Popular, Càritas ha posat en marxa aquesta Targeta Solidària com un mètode senzill perquè les persones en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social puguen accedir als recursos que l’entitat determine. Aquest model anirà reemplaçant als tradicionals economats i lliuraments d’aliments, ha informat l’Arquebisbat de València en un comunicat.

L’objectiu és “dignificar cada vegada més l’ajuda que presta a les persones a les quals atén en tots els seus projectes”, han explicat des de l’entitat caritativa.

En l’actualitat, una vintena de Càritas parroquials o interparroquials han substituït ja el tradicional economat o el lliurament d’aliments per aquest sistema de targetes prepagament de Caixa Popular i d’altres entitats bancàries.

En la seua vocació de “mantindre procediments de millora contínua en l’atenció a les persones” i de “facilitar l’accés a drets bàsics”, Càritas València ha anat establint al llarg dels anys diferents modalitats d’ajuda des del lliurament directe d’aliments i roba fins a la posada en marxa d’economats i botigues de roba de segona mà, on les persones poden comprar els productes a preus molt baixos, i triar-los segons el seu gust i necessitats familiars.

Ara, el lliurament de targetes bancàries suposa “un pas més, ja que els usuaris poden acudir a diferents establiments per a comprar els productes”. D’aquesta manera, el lliurament es fa d’una manera normalitzada i les persones en situació més vulnerable, que no poden accedir a drets bàsics, com una alimentació o vestit adequats, poden fer-ho “d’una manera senzilla i discreta”.

Amb aquest nou sistema les persones van al comerç de proximitat a comprar els aliments i paguen amb la targeta en la qual els han carregat diners “segons la seua realitat i necessitats familiars”.

“El nostre interés és sempre millorar l’atenció i l’acompanyament a les persones i fer-lo d’una manera més digna i adequada per a elles”, han assenyalat des de Càritas. Per això, “aquest acord amb Caixa Popular és per a nosaltres molt valuós i desitgem que durador”, ha explicat el director de Càritas València, Ignacio Grande.

La Targeta solidària de Càritas permetrà “conjugar diferents accions de promoció econòmica i l’ajuda anirà directa a les persones a les quals acompanya tant en els programes diocesans com en les Càritas parroquials”. Per part seua, les persones beneficiàries de les ajudes tindran major facilitat de pagament i la possibilitat d’accedir a qualsevol comerç que accepte el pagament amb targeta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + dos =