25n
25N
25N

El Cardenal Cañizares critica la rebaixa "humiliant" d'aforaments en esglésies: "Alguns governs se n'estan passant"

L’arquebisbe explica que el diumenge 7 de febrer en entrar en la Catedral de València per a celebrar l’Eucaristia a les 12.00 hores se la va trobar “mig buida”

El Cardenal Cañizares critica la rebaixa "humiliant" d'aforaments en esglésies: "Alguns governs se n'estan passant"
15/02/2021 -

El cardenal i arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha criticat la “humiliant” reducció dels aforaments en els temples d’algunes comunitats autònomes a causa de la pandèmia del coronavirus i considera que “alguns governs autonòmics s’estan passant, i molt”.

“Crec, sincerament, que en les actuals circumstàncies, almenys alguns governs autonòmics s’estan passant, i molt, quant a llibertat religiosa es refereix, en rebaixar de manera humiliant els números permesos per a participar en els temples, en les celebracions de la Santa Missa”, ha subratllat Cañizares en la seua última carta setmanal.

El cardenal afegeix que, encara que no siga “políticament correcte el fet de denunciar-ho”, creu que “ha arribat l’hora en què no es pot callar per més temps”.

“Es pot, potser, callar davant les limitacions d’aforaments, amb números fins i tot ridículs, sens dubte arbitraris, injustos, irrisoris i desraonats en algunes Comunitats Autònomes sense comptar amb l’Església? No s’estaran posant traves a un dret fonamental i inalienable?”, pregunta.

L’arquebisbe explica que el diumenge 7 de febrer en entrar en la Catedral de València per a celebrar l’Eucaristia a les 12.00 hores se la va trobar “mig buida”. “No arribava ni per remei a l’aforament mínim permés, vaig sentir una gran pena i em va envair un dolor i tristesa gran; gairebé em vaig posar a plorar, vaig haver de contenir les llàgrimes”, assegura.

Aquesta disminució l’havia experimentat ja els dos diumenges anteriors i el mateix està succeint, segons les seues informacions, “en la majoria de les esglésies de la diòcesi”.

El cardenal l’atribueix al fet que la gent “té por de contagiar-se i a contagiar” i reconeix que ell mateix “també” té aquest temor, però, a continuació, convida a “no tenir por” perquè, segons indica, els catòlics necessiten la missa.

Cañizares es mostra preocupat perquè els fidels es vegen “despullats” de la missa i de combregar, alguna cosa que assegura és “primordial” per a ells i, per això, ha demanat als sacerdots que “tinguen oberts els temples tot el dia, on no siga impossible” i que, “almenys els diumenges, multipliquen” el nombre de misses, encara que acudisquen pocs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + un =