25n
25N
25N

Carcedo: "Els viatges de l'Imserso se celebraran dins del termini i en la forma escaient" malgrat les pressions "de l'entorn"

Denuncia pressions que han intentat sembrar dubtes sobre l’evolució del procés

Carcedo: "Els viatges de l'Imserso se celebraran dins del termini i en la forma escaient" malgrat les pressions "de l'entorn"
26/09/2019 -

La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social en funcions, Maria Luisa Carcedo, ha assegurat aquest dijous que els viatges de l’Imserso es realitzaran “dins del termini i en la forma escaient” malgrat les pressions i la incertesa que han volgut sembrar “l’entorn”.

Carcedo, qui aquest dijous es va reunir en la seu de l’Imserso amb les associacions de persones majors per a abordar el programa de turisme social, va assegurar que el calendari s’ha complit “segons el que es preveu” i va anunciar que els viatges començaran en la segona quinzena d’octubre.

Finalment serà el dilluns 14 d’octubre quan s’inicie la comercialització dels paquets per a la pròxima temporada. La seua venda es farà de forma escalonada en funció de la comunitat on residisquen els sol·licitants de les places. Andalusia, Comunitat Valenciana, Cantàbria, Extremadura, Madrid, Melilla i Murcia llançaran la seua oferta els dies 14, 15 i 16 d’octubre.

Els dies 16, 17 i 18 d’octubre obriran places a Astúries, Aragó, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, Ceuta, Galícia, Balears, Canàries, La Rioja, Navarra i País Basc.

La ministra va explicar que les persones que havien sol·licitat en primera fase destinacions en el Programa de Turisme de l’Imserso han començat a rebre a partir d’aquest dimecres l’acreditació que els permetrà reservar i adquirir bitllets per a les destinacions.

“Els viatges se celebraran dins del termini i en la forma escaient malgrat les pressions que es van intentar sembrar durant el procés i que en molts casos han calat perquè a moltes persones majors que volien viatjar els ha entrat la incertesa i els dubtes de si finalment enguany se celebrarien els viatges”, va denunciar la ministra.

En la seua opinió hi ha hagut “molta conflictivitat” i “massa informació reiterada” generant incertesa i un clima de preocupació permanent entre les persones majors que dubtaven de si podrien gaudir dels seus viatges enguany.

“Va haver-hi un moment en què feia l’efecte que era impossible que isqueren els viatges, que anava a haver-hi molt de retard i no es podrien celebrar. Aquest clima va donar motiu a certa preocupació entre els pensionistes”, va explicar la ministra agraint en aquest punt als treballadors de l’Imserso que finalment els viatges es puguen realitzar segons el que es preveu.

Dilluns passat 23 l’Imserso va signar el contracte d’adjudicació dels tres lots que integren el programa de Turisme Social. D’aquesta forma, el turisme de costa peninsular ha sigut assignat a Mundiplan i Mundosenior s’ha quedat amb el turisme de costa insular i el d’interior.

QUASI UN MILIÓ

Carcedo va assegurar que el calendari es complirà segons el que es preveu i que els viatges que gaudiren quasi un milió de persones majors a Espanya continuaran complint amb la seua doble funció: que els majors puguen viatjar a previs assequibles, i col·laborar al fet que durant la temporada baixa es mantinguen obertes les instal·lacions hoteleres i es mantinguen les ocupacions.

“Gràcies a aquests viatges s’evitarà que moltes persones vagen a l’atur”, va justificar la ministra assegurant que entorn de 90.000 llocs de treball es generen amb aquests viatges en una activitat econòmica que mou uns 1.100 milions d’euros.

El preu dels paquets oscil·la depenent de la destinació triada i del temps del viatge, que varia entre quatre i 15 dies. El 65% dels pensionistes que participen en el programa de viatges de l’Imserso compta amb una pensió inferior als 1.050 euros al mes.

Com a novetat, enguany el programa reserva l’1% de les places subvencionades al 50% a les persones que tinguen recursos econòmics iguals o inferiors a les pensions no contributives de jubilació o invalidesa del sistema de la Seguretat Social.

En total, el Programa de Turisme Social de l’Imserso per a les temporades 2019/2020 i 2020/2021 ascendeix a 1,14 milions d’euros, dels quals el 20,39% és de l’aportació de l’Imserso i el 79,61% dels beneficiaris.

Respecte a la possibilitat de modificació en un futur dels plecs del concurs tal com sol·licitaven els hotelers la ministra va assegurar que els plecs estan “en contínua millora” i que enguany s’han incorporat les millores que han considerat més oportunes després de debatre amb els sectors implicats quines serien aquestes possibles millores per a adequar-les a les noves necessitats del turista major.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × tres =

torrent