25n
25N
25N

Carcaixent se suma a la campanya de conscienciació ambiental ""

Carcaixent se suma a la campanya de conscienciació ambiental ""
16/09/2020 -

L’Ajuntament de Carcaixent se sumarà un any més al “Mans al Riu”, la històrica campanya de voluntariat ambiental de la Fundació Limne, amb la neteja i feta valdre del Parc Fluvial del Xúquer (zona Barxeta) el diumenge 27 de setembre. Aquesta campanya, que se celebra anualment des de fa onze anys, busca crear consciència en la ciutadania sobre la necessitat d’atendre a l’estat dels nostres rius frenant, en la mesura del possible, les pràctiques que els degraden.

“Mans al Riu” és una jornada de neteja de rius que s’organitza alhora en diversos municipis i que pretén visibilitzar l’estat dels nostres ecosistemes i fer una gestió responsable dels nostres residus. Des de Limne assenyalen que “cada any arrepleguem dels rius desenes de neveres, pneumàtics, bombones de butà, mobles o altres andròmines que no pertoquen a la natura”. Per això i amb ànim de resoldre el problema, durant el transcurs de la jornada els monitors informen els i les participants sobre el destí que correspon a cada residu, donant també detalls de la recollida municipal.
La campanya arribarà enguany als municipis d’Albalat de la Ribera, Alboraig, Alfarb, Algemesí, Alzira, Antella, Bétera, Canals, Carcaixent, Carlet, Catadau, El Verger, Fortaleny, Gandia, Gavarda, La Pobla Llarga, Llombai, Manises, Manuel, Ondara, Polinyà de Xúquer, Quart de Poblet, Riola, Sueca, Sumacàrcer, Vilamarxant i Vinalesa, gràcies al patrocini de Global Omnium i del Consorci de la Ribera i a la col·laboració dels ajuntaments que s’han sumat a aquesta històrica campanya de voluntariat ambiental.

La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Carcaixent, Ana Garrigues, anima la ciutadania a sumar-se a l’acció i col·laborar en la conservació i millora dels nostres ecosistemes. «La presència de plàstic i deixalles en els nostres ecosistemes s’ha convertit en una de les principals preocupacions de lluita contra el clima, accions com la de «Mans al Riu» són molt importants per traslladar aquestes preocupacions al nostre entorn immediat, fer valdre i agafar consciència que els problemes globals també tenen el seu vessant local».

Totes les persones que vulguen unir-se a aquesta activitat, compromesa i solidària amb el medi ambient, hauran d’acudir el dia 27 de setembre, a les 10 hores, al Pont de l’Horta, des d’on s’accedirà al punt d’actuació. L’organització, amb ànim de proveir tot el material necessari, prega inscripció prèvia per mail (participa@limne.org) o telèfon (654.076.533). Aquest requisit serà indispensable, ja que l’organització compta amb un pla adaptat a la COVID-19 que inclou, entre d’altres, un aforament limitat a 20 persones per municipi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 19 =