25n
25N
25N

Carcaixent s’adhereix al projecte de la Conselleria de Transició Ecològica per a constituir comunitats energètiques municipals

El Pla “Municipis en Xarxa” té com a objectiu el foment les centrals fotovoltaiques en espais municipals

Carcaixent s’adhereix al projecte de la Conselleria de Transició Ecològica per a constituir comunitats energètiques municipals
16/03/2021 -

Carcaixent és un dels 210 municipis de la Comunitat Valenciana s’ha sumat al Pla «Municipis en Xarxa», impulsat per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. El pla s’ha presentat al Ministeri com a manifestació de l’interés per a optar als fons de reconstrucció de la Unió Europea, i té com a objectiu la implantació de plantes solars fotovoltaiques en municipis a través de la creació de Comunitats Energètiques Locals Municipals, a les quals puguen adherir-se també el veïnat interessat i empreses o entitats.

Ana Garrigues, regidora de Medi Ambient ha destacat que esta figura de producció és una oportunitat per posar en marxa un model energètic «més pròxim, participatiu i sostenible, que suposa la democratització de l’accés a l’energia per a tota la ciutadania i possibilitaria la millora competitiva de les nostres empreses. Amb les comunitats energètiques locals es generaria energia neta per al subministrament d’edificis i equipaments públics com a col·legis, poliesportius, biblioteques i qualsevol altre tipus d’instal·lació de gestió pública. A més, com ha assenyalat Garrigues, “també poden adherir-se particulars i fins i tot, empreses que aporten superfície fotovoltaica”.

Les condicions exigeixen que el municipi instal·le punts elèctrics de recàrrega, proveïts per la mateixa comunitat energètica local, i que, en tot cas, els beneficis derivats de la producció d’energia municipal revertisquen en accions i inversions lligades a la lluita contra el canvi climàtic i la descarbonització en la mateixa localitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − 1 =