25n
25N
25N

L’Ajuntament de Carcaixent realitzarà un tractament extraordinari per frenar el mosquit tigre

El tractament habitual de control s’ha alterat amb mesures “extra” donada la proliferació de l’insecte

L’Ajuntament de Carcaixent realitzarà un tractament extraordinari per frenar el mosquit tigre
21/06/2019 -

L’Ajuntament de Carcaixent realitzarà en les pròximes setmanes uns tractaments extraordinaris per frenar la proliferació del mosquit tigre i la mosca negra a causa de l’augment de les temperatures. Aquesta acció se sumaria a les tasques de prevenció i als tractaments que es realitzen en el municipi i en les instal·lacions municipals de forma periòdica durant tot l’any.

La mesura extraordinària s’afig a les fumigacions que es practiquen de manera protocol·lària dins de la campanya gestionada pel Consorci de la Ribera, la qual va actuar a Carcaixent per última vegada el 13 de juny. Precisament, des del consistori s’està valorant sol·licitar a l’ens mancomunat col·laboració per tal d’intensificar els tractaments en aquelles zones naturals fora del nucli urbà i que afecten diferents termes.

De forma simultània, l’ajuntament disposa d’un servei de plagues que actua de forma localitzada. Així durant tot l’any es revisen els focus de mosquits, com és el cas de les séquies, embornals, fonts ornamentals i qualsevol punt que presente làmines d’aigua acumulada dins de les zones urbanes, que és on l’ajuntament té competència per a fer-ho. A més en el cas de la mosca negra, les accions es porten a terme al voltant del riu. Per a completar els tractaments químics, el mes de febrer es van instal·lar 28 caixes niu de rates penades, per tal de combatre de forma natural el mosquit tigre.

Des de l’Àrea de Salubritat insisteixen que un per tal d’acabar amb el Mosquit Tigre són molt importants les tasques de prevenció. Així, s’han realitzat xarrades formatives al personal municipal, dels centres educatius i PROCARSA per evitar que es creen de forma involuntària focus de cria i s’ha repartit material informatiu en els centres públics. A més, igual que l’any passat, en el mes d’abril es va impartir una xarrada oberta a la ciutadania per explicar els tractaments que s’estan realitzant i les principals mesures de prevenció.

Precisament la prevenció des de l’àmbit domèstic és fonamental per combatre la proliferació. Segons han explicat des de Sanitat Pública, al voltant del 80% de la criança de Mosquit Tigre es produeix a l’interior de propietats privades. Així, piscines amb un manteniment deficient, desaigües, plats sota els tests, bassals d’aigua als jardins… són focus de cria i, donat que són propietat privada, no poden ser tractats pels serveis públics sense autorització expressa dels propietaris.

Per aquest motiu, des de l’ajuntament, seguint les recomanacions del Centre de Salut Pública, ha traslladat a la ciutadania una sèrie de mesures per tal d’evitar la proliferació de Mosquits Tigre en la llar, especialment, en aigües estancades o en llocs humits.

És recomanable la col·laboració ciutadana perquè no augmente la població del mosquit tigre en el terme municipal, per això cal seguir les mesures preventives següents:

• Eliminar recipients d’aigua per a plantes, abeuradors, qualsevol artefacte que puga contenir aigua de xicoteta, mitjana o grans mides, siguen taps, plats, poals o bidons.

• Evitar els regs excessius en jardins particulars, atés que l’aigua que s’acumula en la gespa, gram o qualsevol altra espècie vegetal i que nosaltres no veiem, pot ser un lloc ideal per al depòsit i desenvolupament dels ous.

• Evitar mantenir piscines, basses de reg, etc., amb aigua no tractada durant períodes llargs de temps, perquè afavoreix la facilitat de cria per a aquesta espècie.

• Consulta informació específica al web de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, www.san.gva.es/mosquito-tigre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 5 =