25n
25N
25N

Carcaixent posa en marxa un programa d’emprenedoria per a joves

El projecte està organitzat per Acción Contra el Hambre i donarà formació i assessorament en emprenedoria per a 50 joves

Carcaixent posa en marxa un programa d’emprenedoria per a joves
12/05/2020 -

Acción contra el Hambre, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Carcaixent, la Mancomunitat de la Ribera Alta i els centres d’Informació Juvenil dels municipis de la comarca, ha obert un nou termini d’inscripció per participar en el projecte gratuït anomenat Itinerarios d’Emprendimiento Juvenil amb el qual va a ajudar a 50 joves d’entre 16 i 30 anys, que no estudien ni treballen, a emprendre el seu propi negoci.

Per participar en el projecte és necessari tenir una idea de negoci i estar inscrit en Garantia Juvenil (o complir els requisits per inscriure), sistema a què estan acollits 148.079 joves a la Comunitat Valenciana segons dades d’abril de el Ministeri de Treball.
Els itineraris d’emprenedoria juvenil plantegen l’emprenedoria o l’autoocupació com a mitjà per al desenvolupament professional i personal. A través de tallers formatius, assessoraments individualitzats i participació en esdeveniments, s’acompanya als i l es joves en la posada en marxa dels seus projectes, podent accedir a ajudes i microcrèdits si necessitessin finançament. Els tallers es desevoluparan de manera online fins que les autoritats sanitàries permenten la formació presencial.

A més se’ls ensenyen les competències necessàries per ser una persona emprenedora (resistència a l’estrès, capacitat de lideratge, resolució de problemes, entre d’altres), millorar el seu autoconeixement i desenvolupament personal a través del prototipat d’idees i de la participació en concursos. També aprenen sobre màrqueting, fidelització de clients o el pla de negoci, entre d’altres.
La inscripció pot realitzar-se en www.somosgeneracionin.org o per whatsapp al telèfon 676 28 16 69

Mitigar el risc de desocupació juvenil crònic

L’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, ha agraït l’interès de l’organització de pensar en Carcaixent per desenvolupar este projecte «es tracta d’un programa formatiu molt complet que pensa en un sector de joves que ja tenien complicada la seua incorporació al món laboral i que, després de la situació provocada per la COVID-19 pot trobar-se en molts més problemes». Per este motiu, l’alcalde ha animat a assessorar-se sobre la participació en este programa «ja que el recolzament tant des de la institució com des de l’equip tècnic de Acción Contra el Hambre va a ser total».

“El terme ‘nini’ s’ha associat erròniament a la imatge d’un jove que lliurement ha decidit no estudiar ni treballar. No obstant això, els joves que en este moment estan en atur i fora de el sistema educatiu estan molt lluny de ser ‘ninis’. Molt a contra, són inconformistes, inquiets, intel·ligents … Per això, hem donat la volta a terme per cridar-los Generació IN “, explica Jesús Pelluch, tècnic d’emprenedoria en Acción contra el Hambre. “Els itineraris d’emprenedoria juvenil estan pensats expressament per a aquesta Generació IN que vol invertir la seva situació emprenent un negoci i creant així el seu propi lloc de treball”, afegeix Pelluch.

El projecte, que es desenvoluparà en este 2020, busca reduir el risc de cronificació en la situació d’atur i l’apatia davant un mercat laboral precari, insegur i mancat d’oportunitats que viu una bona part de la població jove en aquesta província. Este projecte està finançat pel Fons Social Europeu, el Ministeri de Treball i Economia Social, i l’Ajuntament de Castelló de la Plana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 16 =

escalante
Informacion coronavirus