25n
25N
25N

Carcaixent participa en el programa “Més segures, més iguals” per a l'actuació municipal contra la violència de gènere

La iniciativa forma a diferents professionals de l’àmbit públic per a crear equips que previnguen, detecten i erradiquen la violència masclista

Carcaixent participa en el programa “Més segures, més iguals” per a l'actuació municipal contra la violència de gènere
17/07/2020 -

L’Ajuntament de Carcaixent s’ha unit a “Més segures, més iguals”, un programa creat per la consultora d’igualtat Equality Momentum amb l’objectiu de teixir una xarxa de localitats lliures de violència de gènere a la Comunitat Valenciana. Esta setmana ha començat la formació a un equip multidisciplinari format per personal de diferents àmbits (Policia Local, Guàrdia Civil, serveis socials, centres educatius, àmbit sanitari…) especialitzats a eradicar aquest problema social, de manera que l’actuació municipal siga integral i eficaç.

El programa “Més segures, més iguals” es finança gràcies als fons del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere i ha estat homologat pel Institut Valencià d’Administració Pública (IVAP). Impartida per les juristes i expertes en igualtat Ana Julián i Elisa Iniesta, esta formació semipresencial conclou amb la constitució d’una taula local i la redacció d’un protocol d’actuació municipal, de manera que s’avance en la prevenció de la violència de gènere i es garantisca que l’atenció a les dones en situació de maltractament, així com a les seues filles i fills, siga efectiva.

Tot això és el resultat de quatre setmanes de treball en equip, durant les quals s’aborda un temari que permet l’aprofundiment en la violència de gènere des de totes les seues dimensions com a fenomen social; l’anàlisi del marc legislatiu tant nacional com internacional; l’estudi de mesures de protecció, procediments d’actuació i pautes d’acompanyament; i l’aprenentatge d’estratègies de coordinació com a grup per a una intervenció integral.

Així, s’activen diferents fonts de detecció i s’estableixen les denominades persones de referència, que són una figura nova que permet optimitzar recursos i garanteix la sostenibilitat emocional de la víctima i el seu entorn familiar, ja que ha adquirit el coneixement i les habilitats necessàries per a un correcte acompanyament en el moment de la denúncia, en el procés de recuperació de les dones i en el moment en què l’agressor ix de presó.

Un total de deu ajuntaments (Callosa de Segura, Alfàs del Pi, Benifaió, Cullera, Bocairent, Oriola, Llíria, Riba-roja de Túria, Vilamarxant i Onda) van participar durant 2019 en el programa “Més Segures Més Iguals”. Enguany, ara com ara, han estat Carcaixent, Moncada i Villena els que s’han unit a la xarxa d’aquest programa pioner en l’actuació municipal contra la violència de gènere.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 3 =