25n
25N
25N

Carcaixent neteja 18.000 metres de col·lectors i 1.000 embornals durant 2016

Carcaixent neteja 18.000 metres de col·lectors i 1.000 embornals durant 2016
26/05/2017 -

L’empresa Aigües de València, encarregada del manteniment dels col·lectors i embornals de la ciutat, ha presentat a l’Àrea de Serveis Públics de l’Ajuntament de Carcaixent un informe sobre les tasques realitzades en la xarxa de clavegueram de la localitat, concretament les referides a la neteja de col·lectors i embornals al llarg de 2016. En total s’han netejat quasi 17.454 metres de col·lectors i 1.097 embornals, repartits en 300 hores de treball que han possibilitat la retirada de 12.600 kg de sediments. A este temps de treball, hi hauria que afegir-li 80 hores de feina per atendre avisos i incidències d’urgència.

Segons ha explicat Ivan Martí, regidor de Serveis Municipals, la xarxa de sanejament urbà de Carcaixent està distribuïda en 10 sectors de neteja, en funció de les conques vessants i que agrupen diferents col·lectors sobre els que s’actua de forma programada anualment. Així, com ha remarcat el regidor “la neteja planificada de la xarxa de sanejament, permet el bon funcionament dels col·lectors i embornals detectant així els sediments en la xarxa i les altres anomalies que podrien provocar problemes en l’ús habitual”.

Tal i com es descriu a l’informe, la neteja es fa per mitjans mecànics amb vehicles cuba de diferents mides depenent de la naturalesa de la xarxa per netejar i de la seva localització geogràfica en la població intentant, en la mesura de les possibilitats, no interrompre el trànsit rodat de la ciutat. S’utilitzen mànegues d’alta pressió i difusors específics, en funció del tub a netejar (diàmetre; o edat i tipus de xarxa, sèquia…), actuant segons les conques vessants del sistema de clavegueram.

El regidor també ha remarcat que, a banda de les tasques rutinàries, hi ha actuacions de neteja que tenen caràcter d’urgència i que poden aparèixer en qualsevol moment i lloc de la xarxa municipal. Estes es detecten tant durant els dies de treball planificat de servei cuba a la població com per avisos rebuts directament de particulars, empreses o del propi Ajuntament. En esta línia, Ivan Martí ha afegit que, pel que es desprèn de l’informe, “bona part dels problemes als col·lectors responen a l’ús indiscriminat de tovalletes per part dels usuaris de la xarxa, per la qual cosa és important remarcar que hi ha que fer un ús responsable i llençar-les a la paperera per evitar problemes que poden repercutir en totes i tots”.

Des de l’Ajuntament de Carcaixent es vol recordar a la població que les tovalletes humides s’han de llançar al fem i no a la tassa del vàter. El material de què estan fetes no és biodegradable, i per això no passen pels filtres del sanejament i provoquen problemes d’embossament en la xarxa de clavegueram, tant pública com privada. A més, suposen un gran perill mediambiental i una despesa extra de neteja i manteniment.

Dins del Pla de Neteja d’Aguas de València la setmana passada es va procedir a la neteja dels dipòsits d’aigua potable de Carcaixent. El regidor de Serveis Municipals destacava la importància d’esta actuació no solament per mantenir les condicions d’higiene i salubritat necessàries, “sinó perquè es fonamental per a que els nostres veïns i veïnes puguen tenir accés des de les seues vivendes a aigua potable de la millor qualitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 3 =

Informacion coronavirus
escalante
Informacion coronavirus