25n
25N
25N

Carcaixent intensifica l’assistència als sectors més vulnerables

S’ha creat un programa de Servei de Menjar a Casa i de compra de medicaments per a les persones que ho necessiten

Carcaixent intensifica l’assistència als sectors més vulnerables
24/03/2020 -

L’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Carcaixent, davant la situació d’alerta sanitària en la que ens trobem, ha posat en marxa diverses mesures per tal d’atendre al sectors més vulnerables de la població. Durant estos dies s’ha fet un esforç per part del personal de l’àrea per contactar amb aquelles persones susceptibles de rebre atenció per atendre les seues necessitats en uns moments que son especialment complicats per a una part de la població.

Pel que fa a les mesures extraordinàries, s’ha reforçat el Servei d’Ajuda a Domicili i de menjar a casa per a totes aquelles persones majors i persones en situació de vulnerabilitat que puguen necessitar ajuda domiciliària o desplaçaments de primera necessitat i no tinguen cap familiar que puga prestar-la. D’igual manera, s’estan oferint prestacions d’emergència social per atendre necessitats d’aliments i compra de medicaments. 

La regidora de Benestar Social, Teresa Oliver, ha explicat que tot el personal del departament es va posar en marxa des del primer moment per tal d’estar al costat de les persones que més ho podien necessitar, “durant estos dies s’ha fet un gran esforç de coordinació per estar en disposició de continuar prestant servei i estar al costat de les persones en un dels moments més complicats que ens ha tocat viure com a societat. ”. 

La regidora també ha volgut posar de relleu la tasca que s’està fent de contacte telefònic de seguiment per part dels psicòlegs i educadores socials del departament, contactant amb les persones més vulnerables per saber en quines condicions es trobaven “sabem que la xarxa familiar i social de Carcaixent fa que els i les nostres majors estiguen majoritàriament ben atesos, però també som conscients que hi poden haver persones que necessiten una ajuda serveis i no saben que els tenen al seu abast”, ha exposat Teresa Oliver. 

En relació al centres d’atenció diürna, Centre Ocupacional, Centre de Dia Mare de Déu de la Salut, Cris i Centre de Dia per a persones amb malaltia mental, es manté contacte telefònic amb tots els usuaris i familiars amb objecte de detectar necessitats que puguen presentar i poder cobrir-les. De moment es mantenen serveis mínims de neteja, manteniment i direcció. El Centre de Dia Mare de Déu de la Salut, a través de les seues xarxes socials realitza publicacions sobre informació d’interés o pautes d’actuació que puguen resultar útils per a la família així com activitats de rehabilitació i estimulació cognitiva per a poder realitzar en el domicili. 

Pel que fa a la situació de la Residència de Majors, Verge d’Aigües Vives, la regidora ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat, “els majors estan ben atesos, seguint els protocols de seguretat i prevenció que marca Salut Pública. El personal està en tot moment en contacte amb els familiars oferint tota la informació de forma puntual”, ha explicat Teresa Oliver.

En cas que alguna persona presente necessitat d’algun d’aquests serveis, pot posar-se en en contacte amb Serveis Socials en el telèfon 962457609 (de dilluns a divendres de 9 a 14 hores). Per a casos d’Urgència, es pot cridar a la Policia Local al telèfon 962457643. L’Agrupació Local de Protecció Civil de Carcaixent també ha posat en funcionament un servei per a compra de medicaments. Per a més informació es pot cridar al 636044935 (de 10 a 13 i de 17 a 20 hores).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − dos =