25n
25N
25N

Carcaixent desenvoluparà un projecte pilot per reduir el volum de residus

2.000 llars participaran en una iniciativa d’assessorament personalitzat en la gestió dels seus residus diaris

Carcaixent desenvoluparà un projecte pilot  per reduir el volum de residus
19/02/2020 -

L’Ajuntament de Carcaixent formarà part de la implementació del projecte europeu “MED-InA Mediterranean Integrated Alliance on Waste for Cities and Citiziens 2019-2021” per a l’intercanvi de bones pràctiques sostenibles en la reducció, reutilització i reciclatge de residus urbans. Ahir va tindre lloc la primera reunió del projecte europeu entre la regidoria de Medi Ambient i representants de l’àrea d’energia del Consorci de la Ribera per tal de marcar les línies d’actuació d’aquesta iniciativa que començarà el proper mes març.

Es tracta d’un projecte innovador relacionat amb la gestió de residus que desenvolupa a l’estat espanyol l’ens comarcal, junt amb AVITEM (França), la Universitat Americana de Beirut (el Líban), la ciutat d’Irbid (Jordània), la Universitat Jordana de Ciència i Tecnologia (Jordània) i la ciutat de La Marsa (Tunísia). El projecte té una durada de 18 mesos i està subvencionat per la Comissió Europea a través del programa ENI CBC MED.

A més d’elaborar un Pla Local de Residus, es durà a terme un projecte pilot en unes 2.000 llars i que pretén conscienciar i canviar els hàbits de la ciutadania pel que fa a reduir la quantitat de residus generats als habitatges. Aquesta tasca es realitzarà al llarg de 18 mesos i comptarà amb una metodologia desenvolupada per un dels socis del projecte consistent en captar les llars participants de forma voluntària, les quals rebran assessorament personalitzat i periòdic quant a la gestió de residus, així com ferramentes per a una correcta gestió d’aquests. En les pròximes setmanes es realitzarà el procés de selecció de les entre 5 i 12 persones que s’encarregaran del monitoratge i assessorament en les llars voluntàries.

Per últim, es pretén promocionar l’economia circular a través d’una incubadora a diverses iniciatives privades innovadores en el camp de l’economia circular mitjançant l’organització d’un concurs per a empreses que premie les millors idees relacionades amb aquest concepte gestió. L’objectiu de l’economia circular és crear valor i, en definitiva, prosperitat, allargant la vida útil dels productes i traslladant els residus del final de la cadena de producció al principi.

Ana Garrigues, regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Carcaixent ha destacat el vessant «innovadora i revolucionària» d’aquesta iniciativa «estem molt contents que la nostra localitat haja estat seleccionada per participar del projecte Med-InA, ja que pot suposar un abans i un després en la relació que té Carcaixent amb la gestió dels seus residus i en definitiva amb el Medi Ambient». La regidora ha assenyalat la importància de l’assessorament personalitzat «l’atenció particular a cada habitatge pot esdevenir fonamental per tal d’aconseguir una veritable consciència com a societat de què les nostres accions quotidianes en matèria de residus són determinants en l’herència ambiental que deixarem a les generacions venidores», ha afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 5 =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
diputacion covid19