25n
25N
25N

Carcaixent comptarà amb un nou Centre Específic per a Malalts Mentals Crònics

En el Pla Convivint de la Generalitat presentat ahir es contempla la creació d’aquesta nova infraestructura de caràcter residencial

Carcaixent comptarà amb un nou Centre Específic per a Malalts Mentals Crònics
16/04/2021 -

Carcaixent comptarà amb un nou Centre Específic per a Malalts Mentals Crònics (CEEM), segons s’estableix al Pla Convivint d’Infraestructures de Serveis Socials de la Generalitat Valenciana 2021-2025, que va presentar ahir la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra.

L’anunci es precedeix de la visita, la setmana passada, de Xavier Uceda, secretari Autonòmic de Planificació i Organització del Sistema i Enric Juan, director general d’Infraestructures de Serveis Socials a Carcaixent on es van valorar diferents possibilitats per ubicar infraestructures sociosanitàries de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a Carcaixent. En concret, es van visitar diversos solars de titularitat municipal; així com l’Hort del Mirador, propietat de la Generalitat.

El Centre Específic per a Malalts Mentals Crònics (CEEM) serà un centre residencial comunitari, destinat a persones amb malalties mentals cròniques. La regidora de Benestar Social, Teresa Oliver, qui ja venia treballant amb la Direcció General d’Infraestructures de Serveis Socials en qüestions relatives a aquest programa de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, explica que “serà un centre específic que es coordinarà amb l’actual CRIS i Centre de Dia que gestiona la Fundación Manantial, i on es prestarà atenció a persones adultes que no poden viure a soles, però que tampoc requereixen estar hospitalitzades”. Tindrà una capacitat d’entre 20 i 40 persones, i prestarà un servei d’allotjament i rehabilitació psicosocial enfocada cap a la millora de l’autonomia personal i social per a la normalització i integració comunitària.

Teresa Oliver ha destacat que “es tracta d’una molt bona notícia pel que suposa de reforç de Carcaixent com a ciutat especialitzada en l’atenció de la salut mental. A Carcaixent comptem ja amb diversos recursos sociosanitaris que garanteixen una atenció digna i de qualitat, però les necessitats tant a la localitat com a la comarca són importants i l’Ajuntament farà tot allò que estiga en la seua mà per seguir avançant en aquesta matèria, en aquest cas coordinant-se amb la Conselleria, fent les gestions i disposant els recursos que siguen necessaris”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 2 =

museo prehistoria
museo prehistoria