25n
25N
25N

Carcaixent celebra este diumenge la Festa de l’Autogovern

L’acte comptarà amb la participació de Cristina Botella, referent de la Psicologia Clínica i les Noves Tecnologies El acto contará con la participación de Cristina Botella, referente de la Psicología Clínica y las Nuevas Tecnologías

Carcaixent celebra este diumenge la Festa de l’Autogovern
04/03/2020 -

Aquest diumenge 8 de març, a les 11:30 hores, Carcaixent celebrarà la Festa de l’Autogovern, en commemoració del 444 aniversari de la concessió del privilegi d’Universitat l’11 de març de 1576 i de la independència de la ciutat d’Alzira. Com és habitual, tindrà lloc un acte institucional a l’Auditori de les Dominiques al qual està invitada a participar tota la població. L’acte estarà dividit en dues parts. La primera consistirà en un ple extraordinari en què l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, procedirà a la lectura d’un discurs institucional. Finalitzada aquesta part, se n’iniciarà una segona que comptarà amb la participació de la catedràtica en psicologia, Cristina Botella.

L’acte estarà conduït per Jesús Pelluch, psicòleg que actualment desenvolupa la seua tasca investigadora en la Universitat Jaume I de Castelló. La intervenció central serà a càrrec de Cristina Botella, catedràtica de Personalitat, Avaluació i Tractaments Psicològics de la Universitat Jaume I, directora del Grup d’Investigació Labpsitec, directora del Servei d’Assistència Psicològica (SAP) i directora del màster amb menció de qualitat «Psicopatologia, Salut i Neuropsicologia».

Cristina Botella Arbona, és una notable investigadora en l’àmbit de la Psicologia Clínica i les Noves Tecnologies. Les seues aportacions en aquest camp són reconegudes en l’àmbit internacional, havent rebut diferents premis al llarg de la seua carrera fruit d’una dedicació encomiable a la ciència. El seu camp de recerca se centra en el desenvolupament d’aplicacions per al tractament de diversos trastorns mentals (trastorns d’ansietat, trastorns alimentaris, trastorn d’estrés posttraumàtic, etc.), per a l’abordatge d’aspectes psicològics en condicions mèdiques (obesitat infantil, dolor crònic, càncer) i per a la promoció del benestar en poblacions concretes (tercera edat, adolescents) i en la població general, sent pionera en l’ús d’aplicacions basades en TICs com la realitat virtual, realitat augmentada, Internet, dispositius mòbils per a diferents problemes psicològics i promoció del benestar.

Festa de l’Autogovern

L’11 de març de 1576, el rei Felip II va concedir a Carcaixent el privilegi d’Universitat. Aquesta concessió va ser l’inici d’un procés que culminaria 13 anys després, el 17 de juliol de 1589, amb un fet de la màxima importància per als carcaixentins com va ser la concessió del privilegi de Vila Reial, que obria les portes a l’autogovern a través de l’exercici de l’anomenada Jurisdicció Suprema. Des de 2001, l’Ajuntament de Carcaixent commemora aquesta efemèride amb la celebració d’un acte cívic i institucional.

La celebració en el Saló de Plens es va traslladar en 2006 a l’Auditori Municipal de les Dominiques, amb la intenció de facilitar la presència del nombre més gran de ciutadans, particulars i autoritats. En les edicions anteriors, diversos ponents han parlat ja d’aspectes tan diversos com ara la demarcació territorial de Carcaixent, la seua toponímia, l’escut heràldic, els noms dels carrers i les places, la figura del rei Jaume I el Conqueridor i també a institucions com l’IES Arabista Ribera, protagonista de l’acte de l’any passat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − un =