25n
25N
25N

Carcaixent Camina finalitza un primer trimestre ple d'activitats

Carcaixent Camina finalitza un primer trimestre ple d'activitats
20/12/2019 -

El programa de passejades saludables Carcaixent Camina finalitza este dilluns les sessions del primer trimestre en el qual s’han dut a terme un intens programa d’activitats complementàries com sessions setmanals de mindfulness, tallers de nutrició i fisioteràpia o classes de Pilates. Ahir se’ls va fer obsequi d’una samarreta i una botella reutilitzable a totes les persones que formen part del programa.

Carcaixent Camina és una iniciativa del Departament de Salut de la Ribera en col·laboració amb l‘Ajuntament de Carcaixent, l’únic consistori de la comarca que completa el programa amb altres propostes de foment d’un estil de vida saludable. Es tracta d’un projecte intersectorial que uneix el treball realitzat per les regidories d’Esports i de Benestar Social, personal municipal de l’àrea d’esports i de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives – UPCCA, la Taula Intersectorial de Salut, el Departament de Salut de la Ribera i el Centre de Salut de Carcaixent.

Amb este programa s’esperen obtenir beneficis com la prevenció de múltiples patologies, la millora de salut en diverses malalties cròniques com la diabetis o la hipertensió i l’increment del benestar general i emocional de la població.

Carcaixent Camina està duent-se a terme des del mes de maig amb sessions regulars tots els dilluns i dijous en les que participen al voltant de 60 persones. Els grups ixen a les 10.00 hores des de la porta del Centre de Salut Carcaixent i la dinàmica de l’activitat consisteix en uns minuts d’escalfament, marxa lleugera d’uns tres quarts d’hora per diferents circuits urbans amb eixida i arribada al Centre de Salut. Durant la ruta d’uns 4 quilòmetres com a màxim, les persones participants van acompanyades, en les primeres fases del projecte, per professionals del Centre de Salut, que supervisen i adapten l’activitat en funció del perfil de la majoria d’assistents.

Després de Reis es reprendran les passejades saludables dos dies per setmana i es continuarà amb l’oferta d’activitats i iniciatives de foment d’un estil de vida saludable com tallers monogràfics sobre bons hàbits en l’alimentació, visites i recorreguts per paisatges significatius, classes Zumba, Mindfulness i Pilates. A més, també està prevista la senyalització de les rutes saludables per fomentar l’activitat física fora dels horaris habituals amb uns taulells cada 500 m per tres recorreguts diferents.

Teresa Oliver, regidora de Benestar Social, està molt satisfeta per la bona acollida que ha tingut la proposta, «Carcaixent és el poble del Departament de Salut de la Ribera on més acollida està tenint està iniciativa, ja que des d’un principi hem volgut complementar-la amb altres propostes de foment d’una vida saludable que també els ofereixen un oci alternatiu, satisfactori i socialitzador, que reverteixen tant en un bon estat de salut físic com mental», ha explicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 1 =