25n
25N
25N

L'Ajuntament de Carcaixent adquireix un cotxe elèctric per a l'Àrea de Territori

S’instal·laran quatre punts de recàrrega per a l’ús públic en diferents llocs de la localitat

L'Ajuntament de Carcaixent adquireix un cotxe elèctric per a l'Àrea de Territori
10/07/2019 -

L’Ajuntament de Carcaixent ha adquirit un vehicle elèctric per a l’ús del personal que treballa en l’Àrea de Territori. Es tracta del primer cotxe d’aquestes característiques que es posa en servei a l’Ajuntament i l’objectiu a llarg termini és la substitució de la flota municipal per vehicles 100% elèctrics. La inversió ha estat de 23.876 euros i ha comptat amb una subvenció de 15.000 € de la Diputació de València.

En l’àmbit ambiental, els avantatges d’aquests vehicles amb zero emissions de CO₂ i òxids de nitrogen juguen un paper fonamental en l’assoliment dels compromisos adquirits per l’Ajuntament en el Pacte de les Alcaldies en matèria d’estalvi energètic, de respecte al medi ambient i de reducció de la contaminació acústica. A més, també ajuda en la millora de la qualitat de l’aire i la sostenibilitat en el transport.

L’adquisició del nou vehicle està emmarcada dins la política de foment d’energies sostenibles de l’Ajuntament de Carcaixent. Actualment s’està tramitant la instal·lació de quatre punts de càrrega ràpida de vehicles elèctrics en diferents punts de la localitat que permetrien una recàrrega del 80% de la bateria en menys de 25 minuts. Abans de finalitzar l’any, estarien disponibles punts de recàrrega públics en la Plaça Major, Corts Valencianes, zona del Mercat Municipal i proximitats de la Piscina Coberta.

Paco Salom, alcalde de Carcaixent ha avançat que el canvi progressiu de la flota municipal per vehicles elèctrics serà una prioritat per a aquesta legislatura, «el cotxe elèctric hui és el present, no és el futur, i el que hem de fer des de les institucions públiques és donar exemple apostant per aquest tipus de mobilitat i facilitar a la ciutadania que puga recarregar els seus propis vehicles de manera fàcil, ràpida i econòmica. Sols així aconseguirem que s’inicie una autèntica transició cap a la mobilitat elèctrica».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 1 =

caixaontinyent
paterna