25n
25N
25N

'La Nau II', mancant un nom que arribarà aquesta setmana, es forma amb set cares noves

Dimecres que ve se celebrarà el Ple d’Organització que donarà inici al nou govern progressista de València

'La Nau II', mancant un nom que arribarà aquesta setmana, es forma amb set cares noves
15/07/2019 -

“Hem de felicitar-nos per això. Ha costat una mica de temps… Però les coses bones costen”, assenyalava somrient Ribó en eixir de la reunió. “Hui és un magnífic dia, perquè es confirma que al capdavant de l’Ajuntament de València hi haurà un govern progressista”, afegia Sandra Gómez. Per fi, després de quasi 50 dies de negociacions i, com amb el Botànic, poques hores abans d’esgotar el termini ordinari, el divendres es va tancar ‘in extremis’ l’organització del pròxim govern progressista de València.

Ha sigut o procés llarg, amb complicacions. Des del PSPV de Gómez es veia l’oferta de set macroàrees “gerencials” de Compromís, amb organització per damunt dels regidors, com un “segon govern”; des de la formació de Ribó, en canvi, el que veien com a possible “govern paral·lel” eren les demandes d’una vicealcaldia.

Finalment, ni set ‘macroàrees’ ni una vicealcaldía: nou grans responsabilitats de govern i dos vicealcaldies. La ‘Nau II’, el seu nom temporal fins al bateig previ al ple d’organització d’aquest dimecres, concentrarà moltes cares conegudes, però també set cares noves.

Segons li acorde que van signar divendres passat al matí i que van continuar detallant després, cinc de les àrees correspondran a Compromís, mentre que les altres quatre als socialistes. Quedava per veure, encara que ja s’ha confirmat, que responsabilitats del soci desaparegut, València en Comú, es repartien entre cadascun.

Així, Compromís tindrà la direcció general de l’Àrea de Govern de Gestió de Recursos amb Luisa Notario, una de les cares noves del consistori. Al capdavant de Benestar i Drets Socials estarà Isabel Lozano, que s’estrena en les direccions generals encara que no en el govern.

Sis a quatre

Pere Fuset també passa a portar una direcció general en l’àrea d’Educació, Cultura i Esport, encara que també seguirà al capdavant de la regidoria de Cultura Festiva. L’àrea que ja portava Giuseppe Grezzi, de Mobilitat Sostenible i Espai Públic, segueix amb ell al capdavant. L’àrea de medi ambient, que ara es cridara d’Ecologia Urbana, Emergència Climàtica i Transició Energètica passarà de Pilar Soriano a Sergi Campillo -que també porta la segona vicealcaldia-.

El PSPV pel seu costat tindrà a una altra de les cares noves al capdavant d’una direcció general, amb Aarón Cano en Protecció Ciutadana. Sandra Gómez, a més de la primera vicealcaldia, estarà al capdavant de Desenvolupament i Renovació urbana i Habitatge, abans ocupada per Vicent Sarrià. Pilar Bernabé, també nova a l’Ajuntament, estarà al capdavant de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació.

Ramón Vilar, abans ‘sol’ regidor delegat d’Hisenda, passarà a estar al capdavant de l’Àrea de Participació, Drets i Innovació de la Democràcia.

Per Compromís, les cares noves són tres; Luisa Notario, Lucía Beamud i Alejandro Ramón. Són quatre els nous en el PSPV, amb Maite Ibáñez, Aarón Cano, Pilar Bernabé, Emiliano García i Elisa Valía.

La formació de María Oliver, València en Comú, disposava de 10 regidories que, finalment, s’han repartit quatre entre Compromís i sis al PSPV, per a mantenir la relació de forces de les eleccions municipals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × un =