25n
25N
25N

Les cares noves del Govern de la Nau II

Tant Compromís, com a PSPV han sumat noves cares que assumiran les diferents regidories del nou Govern de la Nau

Les cares noves del Govern de la Nau II
18/06/2019 -

Després de la investidura de Joan Ribó com a Alcalde de València, és moment de continuar negociant per a determinar el repartiment de regidories entre els dos socis del nou Govern de la Nau. Tant PSPV com Compromís han sumat cares noves a les seues llistes municipals que, juntament amb els veterans, s’estrenaran com a responsables de les diferents àrees que conformen el govern valencià. Però, Qui són?

Per part de Compromís, una de les grans sorpreses ha sigut Lucía Beamud que, en el procés de primàries, va aconseguir mobilitzar a més de 1.000 persones que van donar suport a la seua candidatura, situant-la en el número 6 de la llista. Lucía Beamud, alcaldessa pedània de la Torre – Faitanar en l’anterior manat, va col·laborar en la refundació de l’Associació Veïnal de la Torre, on més endavant va assumir la presidència. Convençuda de la importància de la participació veïnal i de cuidar la política en tots els sentits, assumeix amb ganes aquesta nova responsabilitat.

Luisa Notario, exassessora de les delegacions de Personal, Govern Interior i Devesa-Albufera, fa el salt a la primera línia de la política. Excoordinadora de l’associació Lambda València, Luisa Notario es va convertir en la primera dona a assumir la coordinació de la principal organització de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals de la Comunitat Valenciana. I és que la seua lluita per trencar amb els estereotips i visibilitzar la realitat de les dones lesbianes ha marcat gran part de la seua trajectòria.

Finalment, Alejandro Ramón, alcalde pedani de Castellar – Oliveral en l’anterior legislatura també fa el pas i se suma a la llista de Compromís per a treballar a l’Ajuntament de València i, juntament amb Luisa Notario i Lucía Beamud se sumen als veterans: Isabel Lozano, Pere Fuset, Glòria Tello, Giuseppe Grezzi, Carlos Galiana, Sergi Campillo i el mateix Joan Ribó.

Per part seua, el PSPV-PSOE ha renovat quasi tota la seua llista, a excepció de Sandra Gómez i Ramón Vilar. Així entren a formar part de l’Ajuntament de València perfils tan dispars com Emiliano García, propietari de la històrica taverna ‘Casa Montaña’, situada en el Cabanyal. En paraules de Gómez, l’aposta per Emiliano García va ser gràcies a “la seua capacitat d’acord, la seu defensa d’una visió progressista de la ciutat i el seu inconformisme enfront de la crispació, el ranci i el retrògrad”.

Maite Ibáñez, doctora en Història de l’Art per la Universitat de València, gestora cultural de la Nau i membre de la direcció local del PSPV, també s’embarca en aquest nou repte amb l’objectiu d’intentar generar una única regidoria de Cultura, a través de la qual es potencie les sales expositives del Palau de la Música o La Mutant. Caldrà esperar si finalment aquesta regidoria passa a les seues mans o es manté en les actuals, és a dir, en les de Glòria Tello (Compromís).

La regidoria de Cultura Festiva, liderada en l’anterior manat per Pere Fuset, també és una de les àrees més demandades. De fet, des del partit socialista tindrien una clara candidata. Pilar Bernabé, responsable de Festes i Falles de la direcció local del PSPV i fallera de la Falla Fray J. Rodríguez, és l’aposta del partit.

I a aquestes noves cares, també se sumen Elisa Valía, arquitecta i exsecretària general del districte de Russafa, i Aarón Cano, tècnic de Gestió de Patrimoni Històric de l’Ajuntament de València des de 2004 i sotssecretari general de l’executiva socialista de la província, que col·labora amb diverses organitzacions i participa com a ponent en jornades de desenvolupament local al Marroc.

Els partits de l’oposició també es renoven

PP i Ciudadanos incorporen nous membres a les seues llistes. D’aquesta manera, Ciudadanos continuarà amb Fernando Giner com a número u a l’Ajuntament i amb María Amparo Picó, José María Bravo i Narciso Estellés dins del seu equip, i s’incorporen, Rocío Gil (Fallera Major de València de 2018) i Rafael Pardo.

No obstant això, el Partit Popular canvia per complet. I és que després que els 10 regidors i regidores de l’anterior legislatura foren imputats i investigats per casos de corrupció, al PP no li ha quedat més remei que renovar-se al cent per cent. En aquest sentit, a més de María José Catalá com a líder de l’oposició, María José Ferrer, Paula Llobet, Santiago Ballester (antic president de la Federació de Secció Especial de Falles), Carlos Mundina, Juan Giner, Marta Torrado (regidora de Joventut i Patrimoni i Benestar Social i Progrés Humà amb Rita Barberà) i Julia Climent (exsecretària autonòmica de Cultura) formaran part de l’equip popular.

Finalment, després de les eleccions municipals de València, Vox s’estrena en l’hemicicle amb dos regidors: José Gosálbez i Vicente Montañez.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − tres =

programacion rialto
ficcions 2019-2020