25n
25N
25N

El CAR de Mislata obri les seues portes per a donar a conèixer la seua important labor amb els refugiats

Els actes en commemoració del Dia Mundial del Refugiat celebrats en el CAR de Mislata i la Casa de la Dona cerquen sensibilitzar sobre les diversitats i circumstàncies que viuen les persones refugiades

El CAR de Mislata obri les seues portes per a donar a conèixer la seua important labor amb els refugiats
21/06/2018 -

Els actes celebrats amb motiu del Dia Mundial del Refugiat van culminar amb una jornada de portes obertes en el Centre d’Acolliment del Refugiat de Mislata (CAR), un dels quatre que existixen a Espanya. Com cada any es va dur a terme una taula redona on diverses associacions, col·legis i ONG’s van donar a conèixer la labor de protecció i acompanyament que realitzen amb els refugiats. En representació de l’Ajuntament de Mislata va acudir la regidora de Cultura, Pepi Luján, que va destacar la implicació de la ciutat en temes de cooperació i solidaritat.

En aquesta ocasió la xarrada i activitats es van enfocar sota el lema “Educació per la no discriminació” amb l’objectiu de donar una visió sobre la diversitat en l’educació i el respecte pels valors i les persones. En paraules de Felipe Perales, director del CAR, “és l’educació la que fa lliures a les persones, i per açò és necessari ensenyar des del punt de vista de la igualtat en l’educació i l’apoderament de la dona i la infància. És necessari inculcar el respecte a totes les diversitats i circumstàncies de les persones”. En la xarrada van participar diferents ONG’s, associacions i col·legis de la zona com la Escuela de Español Costa de Valencia, el Col·legi Santa Creu de Mislata, Embalum – Save the Children, Act In Time – CEED i el propi CAR.

La recent arribada del vaixell Aquarius, amb 630 refugiats a bord, ha fet que es donara encara major rellevància i cobertura mediàtica als actes i l’activitat que es realitza des del CAR, en el qual aquests moments hi ha allotjades 23 persones.

Després de la taula redona va començar la part festiva de l’acte, amb tallers de manualitats i tatuatges temporals per a xiquets, a més de l’actuació de The Wanderers i la batucada Borumbaia. L’acte de portes obertes, una cita ja clàssica a la qual està convidat tot el veïnat i que a més suposa una oportunitat perquè els residents del CAR compartisquen uns moments amb els veïns del barri i fins i tot amb antics residents, va finalitzar amb la inauguració d’una exposició de quadres baix el nom “Educar amb art”.

Un altre dels actes destacats amb motiu del Dia Mundial del Refugiat es va celebrar en la Casa de la Dona de Mislata, on es va dur a terme una acte de sensibilització de Creu Roja Espanyola en la qual es va donar a conèixer la labor que realitzen amb els refugiats i sol·licitants d’asil, tant en l’estranger com a Espanya. El regidor de Cooperació i Solidaritat i Integració, José Luis García, i Carmela Lapeña, regidora de la Dona i Polítiques d’Igualtat, van acudir a la cita on els visitants van poder veure a través de l’exposició fotogràfica “Infància Refugiada” el viure i el sentir dels xiquets refugiats en diferents països del món. La música africana també va estar present amb un grup de percussió de Ghana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − dos =

CCCC
torrent